Trije Slovenci med sedmerico, Zajc tik pod stopničkami

Norveški skakalni as Halvor Egner Granerud dobil drugo tekmo svetovnega pokala v Nižnem Tagilu.
Fotografija: Timi Zajc je za las zgrešil stopničke. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Timi Zajc je za las zgrešil stopničke. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Slovenski smučarski skakalci so na drugi tekmi za svetovni pokal v Nižnem Tagilu zabeležili zelo lep ekipni uspeh. Med najboljšo sedmerico so se danes prebili kar trije naši reprezentanti, najboljši pa je bil tokrat Timi Zajc na četrtem mestu. Tik za njim je pristal Cene Prevc, Anže Lanišek pa je bil tako kot včeraj spet sedmi. Zmago je slavil norveški as Halvor Egner Granerud.

Na oder za najboljše sta skočila še zmagovalec včerajšnje preizkušnje, Nemec Karl Geiger, tretji pa je bil Avstrijec Stefan Kraft, ki je za pičle 1,3 točke ugnal Zajca. Prav toliko je od Timija ločilo srednjega od bratov Prevc, za katerim je Lanišek zaostal za natanko dve točki.

Granerud vodil že po prvi seriji

Zmagovalec prejšnje zime Halvor Egner Granerud (122,5 točke) je je vodil že po prvi seriji. Drugi je bil Avstrijec Jan Hörl (117), tretji pa Nemec Karl Geiger (116,1). Od naših je bil v najboljši Cene Prevc (111,7) na petem mestu.

Zelo dobri izhodišči sta si priskakala še Timi Zajc (108,9) na devetem in Anže Lanišek (108,6) na desetem mestu. Za finale sta bila prekratka Lovro Kos (89,7) s 34. in Tilen Bartol (79,8) s 43. mestom.

V kvalifikacijah spet obtičal Domen Prevc

V kvalifikacijah je na vrhu končal Nemec Markus Eisenbichler pred rojakom Karlom Geigerjem, zmagovalcem uvodne tekme, najboljši med Slovenci pa je bil Cene Prevc na 11. mestu.

Nastop na drugi tekmi sezone so si priskakali še Timi Zajc (po naknadni diskvalifikaciji Rjojuja Kobajašija 15. v kvalifikacijah), Lovro Kos (29.), Anže Lanišek (34.) in Tilen Bartol (41.), brez nastopa na tekmi pa je tudi danes ostal Domen Prevc (52.).

Preberite še:

Komentarji: