Drugi trening Parisu, Slovenci spet daleč zadaj

Martin Čater je postavil 26. čas, a je v primerjavi s prvim smukaškim treningom v Wengnu skoraj prepolovil zaostanek.
Fotografija: Dominik Paris je podobno prepričljiv kot že konec decembra v Bormiu. FOTO: Lionel Bonaventure/AFP
Odpri galerijo
Dominik Paris je podobno prepričljiv kot že konec decembra v Bormiu. FOTO: Lionel Bonaventure/AFP

Wengen – Tudi drugi trening pred sobotno smukaško klasiko za svetovni pokal alpskih smučarjev v Wengnu v ospredje ni postavil Slovencev. Ponovno je bil najboljši med šesterico Martin Čater, ki se mu, po videnem na treningih, obetajo točke, njegova časa pa ne nakazujeta vrhunskega dosežka. Včeraj je bil 29., danes tri mesta boljši, je pa precej oklestil zaostanek za najhitrejšim – z včerajšnjih debelih treh sekund in pol na nekaj več kot dve. Tudi sicer so bile razlike bistveno manjše kot včeraj, med četrtim in petnajstim mestom zgolj pol sekunde.


Kombinacijski trening za Hadalina


Nobenega drugega slovenskega zastopnika na drugem treningu ni bilo med petdeseterico, so se pa tik za njo – eden za drugim med 53. in 55. mestom – zvrstili Boštjan Kline, Miha Hrobat in Tilen Debelak, vsi z okrog tremi sekundami in pol zamude. Povratnik po obraznih poškodbah Klemen Kosi je vnovič nastopil z ročno zavoro, Štefan Hadalin pa je trening, enako kot dan poprej, izkoristil predvsem za generalko pred jutrišnjo kombinacijo, ki se bo s smukaškim delom začela ob 10.30 in s slalomskim nadaljevala ob 14. uri.


Četverica na desetem mestu


Najhitreje se je po razvpiti progi Lauberhorn spustil 29-letni Italijan Dominik Paris, ki je očitno zadržal vrhunsko formo s konca prejšnjega koledarskega leta, ko si je med prazniki v domačem Bormiu pokoril tako smukaško kot superveleslalomsko konkurenco. V Wengnu doslej še ni zmagal niti končal na stopničkah. Najbližje mu je na treningu prišel Francoz Johan Clarey, ki je zamudil 33 stotink, tretji čas je postavil olimpijski zmagovalec v obeh hitrih disciplinah, Avstrijec Matthias Mayer. Zanimivost: deseto mesto na treningu so si razdelili kar štirje smukači, tudi najhitrejši dan poprej, Švicar Beat Feuz.

Preberite še:

Komentarji: