Vse boljša Ema Volavšek blizu prvih stopničk v karieri

Na drugi tekmi nordijskih kombinatork v estonskem Otepääju je slovenska reprezentantka Ema Volavšek osvojila četrto mesto.
Fotografija: Ema Volavšek v zraku FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Ema Volavšek v zraku FOTO: Christof Stache/AFP

Na drugi tekmi nordijskih kombinatork v estonskem Otepääju je slovenska reprezentantka Ema Volavšek osvojila četrto mesto in s tem najboljšo uvrstitev v karieri v svetovnem pokalu.

Volavškova je bila četrta že po skokih, ko je pristala pri 90,5 m. Zaostanek za vodilno Norvežanko Gydo Westvold Hansen je znašal 69 sekund, Norvežanka je skočila 95,5 metrov. Tudi na drugem in tretjem mestu sta bili Norvežanki - Marte Leinan Lund in Ida Marie Hagen. Zelo dobra je bila tudi Silva Verbič z 89,5 m na 9. mestu.

»Z današnjo tekmo sem zadovoljna na pol«

Na 5 km dolgi progi je Volavškova uspešno ubranila svoj položaj, potem ko je praktično celotno progo odtekla sama. V cilj je prišla z 1:31,1 minute zaostanka za še naprej neporaženo Westvold Hansnovo, druga je bila po dobljenem ciljnem sprintu Hagnova, tretja pa Marte Leinan Lund, njun zaostanek je znašal 49 sekund. Verbičeva je z 12. mestom in zaostankom 2:58 minut prav tako vpisala rezultat kariere, tudi ona pa je skozi celotno progo tekla sama.

»Z današnjo tekmo sem zadovoljna na pol. Skok je bil veliko boljši kot na prejšnjih tekmah. Na teku sem poizkušala nekaj narediti, a mi je malce zmanjkalo, tako da s tem nisem zadovoljna. Sem pa zelo zadovoljna z rezultatom, četrto mesto je moje najboljše v karieri,« je povedala Volavškova.

Svetovni pokal se bo s tekmo v petek nadaljeval v Ramsauu, kar bo tudi zadnja letošnja preizkušnja pred novoletnim premorom.

Preberite še:

Komentarji: