Ema Volavšek šesta v Ramsauu

Gašper Brecl je s 35. mestom ostal brez novih točk svetovnega pokala.
Fotografija: Ema Volavšek je v Avstriji doskočila in pritekla do šestega mesta. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Odpri galerijo
Ema Volavšek je v Avstriji doskočila in pritekla do šestega mesta. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

Slovenska nordijska kombinatorka Ema Volavšek je na tretji tekmi sezone svetovnega pokala v avstrijskem Ramsauu zasedla šesto mesto. Po skoku je bila Slovenka deveta in se je na 5-kilometrski tek podala z 1:35 minute zaostanka za najboljšo po skoku, Norvežanko Gydo Westvold Hansen. Slednja je tudi po teku zadržala zmago. Poleg Volavškove je na današnji tekmi nastopila tudi Silva Verbič, ki je bila po skoku 22., na koncu pa je zasedla 23. mesto. Na prvih treh mestih so končale iste tekmovalke, ki so bile razvrščene od 1 do 3 že po skoku. Zmago je slavila Westvold Hansnova pred domačinko Liso Hirner, tretja je bila Nemka Nathalie Armbruster z dvema sekundama zaostanka za Hirnerjevo.

Nordijski kombinatorec Gašper Brecl pa je na prvi od dveh tekem v Ramsauu ostal brez novih točk svetovnega pokala. Po skoku je sicer zasedal 20. mesto, v teku pa ni bil hiter, izgubil je 15 mest in končal na 35. mestu. Zmagal je najboljši kombinatorec zadnjih let Norvežan Jarl Magnus Riiber. Drugi slovenski predstavnik Erazem Stanonik je tekmo končal na 49. mestu (+4:45,1), že po skoku (46. mesto) je izgubil možnosti, da bi se približal prvim točkam v karieri.

Petindvajsetletni Norvežan Riiber, ki je zabeležil 53. zmago v karieri in četrto v sezoni, je vodil po skokih, na skakalnici si je nabral 28 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem Japoncem Rjoto Jamamotom, po desetkilometrskem teku pa je obdržal slabih osem sekund prednosti pred rojakom Jensom Luråsom Oftebrojem. Ta se je na drugo mesto prebil s šestega mesta po skoku, po katerem je za rojakom zaostajal točno minuto. Tretje mesto je zasedel Nemec Vinzenz Geiger. Breclov zaostanek je po skoku znašal minuto in 36 sekund, po teku pa je zrasel na dve minuti in 49 sekund.

Komentarji: