Gloria Kotnik in Tim Mastnak obstala v osmini finala

Slovenski dvojec Tim Mastnak-Gloria Kotnik je tekmo mešanih dvojic v paralelnem veleslalomu svetovnega prvenstva v alpskem deskanju končal v osmini finala.
Fotografija: Slovenski dvojec je najprej opravil z južnokorejskim parom, nato pa klonil v dvoboju s predstavnikoma Švice. FOTO: Miha Matavž/Smučarska zveza Slovenije
Odpri galerijo
Slovenski dvojec je najprej opravil z južnokorejskim parom, nato pa klonil v dvoboju s predstavnikoma Švice. FOTO: Miha Matavž/Smučarska zveza Slovenije

Tim Mastnak je v še eni vožnji brez napak v osmini finala v cilj prišel 27 stotink pred Italijanom Dariom Caviezlom, Gloria Kotnik pa je bila vse do napake in odstopa v spodnjem delu proge vseskozi zelo blizu oziroma pred Julie Zogg. Slovenska deskarja sta v predtekmovanju premagala ekipo Južne Koreje, za katero sta nastopila Jang Seo Hee in Kim Sangkyum. Slovenska predstavnika sta v izločilne boje napredovala s prednostjo 56 stotink.

Italijana Aaron March in Nadya Orcher, člana ekipe Italija 2, sta nato osvojila zlato kolajno. V finalu sta premagala Avstrijca Andreasa Prommeggerja in Sabine Schöffmann. Bron sta osvojila slovenska krvnika Švicarja Caviezel in Zoggova, ki sta v malem finalu premagala prvo italijansko ekipo, v kateri sta bila Maurizio Bormolini in Lucia Dalmasso. Slovenca sta osvojila končno 13. mesto.

»Danes sem prikazal dve zelo dobri vožnji, torej sem dokazal, da zmorem tudi na takšni podlagi, ki mi sicer nikakor ne ustreza in se na njej precej 'mučim'. Zadani dnevni cilj sem dosegel,« je bil po tekmi v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije kljub ekipnemu neuspehu s svojim nastopom zadovoljen Mastnak.

Zadovoljna tudi Kotnikova

»Tudi Gloria se je izkazala. V osmini finala se je na slabši progi korektno in pošteno borila do konca, še na začetku ravnine je bila v zelo dobrem položaju. Na ravnini je, kot smo se dogovorili, 'spustila' desko, a se ji napad žal ni izšel. Vseeno mislim, da je bil najin nastop danes dober,« je še dodal.

»Tim je danes zelo dobro opravil svoje delo. Imela sva zelo težka nasprotnika. Tudi jaz sem se dobro znašla in borila vse do napake. Po današnjem dnevu sem vendarle lahko zadovoljna. Koleno je ob stoodstotnem napadu zdržalo, to pa je seveda dober obet pred nadaljevanjem sezone,« pa je vtise strnila Gloria Kotnik.

V naslednjih dneh bodo na SP v Gruziji prišli na svoj račun tekmovalci in tekmovalke, ki nastopajo v disciplinah prostega sloga in krosu. Izmed Slovencev bo kot prvi nastopil Naj Mekinc, ki ga v petek čakajo kvalifikacije v snežnem parku (slopestyle). V nedeljo bodo v tej disciplini na sporedu še ženske kvalifikacije z Urško Pribošič.

Oba ob koncu prvenstva čaka še nastop v skokih prostega sloga (big air), še prej pa bosta v snežnem žlebu nastopila Tit Štante in Kaja Verdnik.

Preberite še:

Komentarji: