Grd padec Nike Križnar, ki so jo odpeljali v bolnišnico (VIDEO)

Slovenska smučarska skakalka po zelo dobrem finalnem nastopu silovito trčila v zaščitno ogrado na koncu izteka v Lillehammerju.
Fotografija: Nika Križnar je po finalnem skoku silovito trčila v zaščitno ogrado na koncu izteka. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nika Križnar je po finalnem skoku silovito trčila v zaščitno ogrado na koncu izteka. FOTO: Reuters

Ljubljana – Na ženski tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Lillehammerju se je zmage pred Norvežankama Maren Lundby (123,5 m in 139 m) in Silje Opseth (131,5 m in 122,5 m) veselila Japonka Sara Takanaši (120,5 m in 127,5 m). Zelo dobro sta se odrezali tudi najboljši Slovenki Nika Križnar (119,5 m in 121 m) in Ema Klinec (116,5 m in 116 m), ki sta pristali na petem oziroma sedmem mestu.

Na žalost je Nikin odličen finalni skok zasenčil njen silovit trk v zaščitno ogrado na koncu izteka, iz katerega so jo morali reševalci odnesti na nosilih. Križnarjevo, ki je prav danes dopolnila 20 let, so nemudoma odpeljali v bolnišnico na preventivno slikanje roke in glave. Ob 2.00 jo je tudi zapustila.

Zdravniške preiskave so na srečo pokazale, da ni staknila hujše poškodbe, čuti pa bolečine v roki, predelu reber in vratu. V reprezentanci se nadejajo, da jo bodo do večerne tekme s protibolečinskimi sredstvi toliko spravili v red, da bo lahko nastopila.


Točke sta od Slovenk osvojili tudi Katra Komar (20.) in Špela Rogelj (22.), medtem ko je Jerneja Brecl zasedla predzadnje 32. mesto. Jutri bosta na isti skakalnici še dve posamični tekmi za svetovni pokal: moška se bo začela ob 17., ženska pa ob 20. uri.

Preberite še:

Komentarji: