Ilka četrta, vesela, da je živa

Prvi smuk sezone je dobila Corinne Suter, Slovenka za odrom zaostala 45 stotink. Maruša Ferk 28. Hud padec Schmidhoferjeve.
Fotografija: Ilka Štuhec je v cilj pripeljala nasmejana. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je v cilj pripeljala nasmejana. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je sezono 2020/21 svetovnega pokala odprla s četrtim mestom na današnjem smuku v Val d'Iseru. Prve stopničke v sezoni je zgrešila za 45 stotink sekunde.

Najboljša slovenska smukačica se je na progo podala s številko 10 in ob prihodu v cilj dosegla tretji čas. Za zmagovalko Švicarko Corinne Suter, ki je z 1:44,62 postavila najhitrejši čas, je zaostala 65 stotink sekunde. Na drugo mesto se je zavihtela Italijanka Sofia Goggia, ki je za najhitrejšo zaostala zgolj 11 stotink sekunde.

image_alt
S hitrostjo 115 km/h prebila zaščitno ograjo


Mariborčanko je prehitela Američanka s številko 18 Breezy Johnson (+0,20), ki je Slovenko potisnila z odra za zmagovalke.
Na tekmi je nastopila tudi Maruša Ferk, ki je s startno številko 52 zasedla 28. mesto (+2,44), kar so njene prve smukaške točke v svetovnem pokalu v treh letih in devetih mesecih.

Corinne Suter je dobila uvodni smuk sezone. FOTO: Eric Gaillard/ Reuters
Corinne Suter je dobila uvodni smuk sezone. FOTO: Eric Gaillard/ Reuters


»Vesela sem že zato, ker sem preživela. Nekatere padce je bilo težko gledati. Zadovoljna sem tudi z rezultatom, sem konkurenčna, jutri imam še eno priložnost in še precej rezerv,« je povedala Štuhčeva, ki jo jutri čaka superveleslalom.


Hud padec Schmidhoferjeve


Tekma je bila dolgo prekinjena zaradi hudega padca avstrijske smučarke Nicole Schmidhofer, ki je prebila zaščitne ograje in so jo morali v ciljno areno pripeljati z reševalnimi sanmi. Svetovna prvakinja v superveleslalomu iz St. Moritza (2017) je šla na progo s številko 11. Enaintridesetletna smučarka je pri hitrosti 115 kilometrov na uro prebila zaščitno ograjo.



Za nekaj časa so prekinili tekmo. S smučmi je prerezala mreže in v gozdu ostala skrita pred kamerami. Reševanje je potekalo nekaj časa. Tekmovalko so odpeljali v bolnišnico, o njenem zdravstvenem stanju pa za zdaj ne poročajo. Tekmo so nato nadaljevali.

Preberite še:

Komentarji: