Ilka na prvem treningu ni izstopala

Daleč najhitreje se je uvodnega dejanja na Kandaharju lotila Švicarka Corinne Suter, ki je Ilko Štuhec ugnala za debeli dve sekundi.
Fotografija: Ilka Štuhec se je na prvem treningu še brzdala. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec se je na prvem treningu še brzdala. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Garmisch-Partenkirchen – Slovenska smučarska zvezdnica Ilka Štuhec na prvem treningu smuka za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu ni izstopala, saj je vpisala 18. čas, za najhitrejšo pa zaostala debeli dve sekundi. Po vseh sektorjih proge Kandahar je puščala dragocene desetinke, še največ pa v srednjem delu. Drugih slovenskih zastopnic ponovno ni bilo na startu. Jutri bo na sporedu še en trening, v soboto smukaška in v nedeljo še superveleslalomska preizkušnja.


Vrnitev Sofie Goggia


Se je pa po poškodbi, zaradi katere je bila prisiljena izpustiti dosedanji del poolimpijske sezone, v tekmovalni pogon vrnila Italijanka Sofia Goggia, olimpijska zmagovalka v smuku iz Pjongčanga, ki je bila na 15. mestu 27 stotink hitrejša od Ilke. Zares pa je izstopala Švicarka Corinne Suter, vse do številke 38 se je namreč zdelo, da bo vse tekmece ugnala za vsaj sekundo (Avstrijka Tamara Tippler je za njo zaostala 1,09 sekunde), a se ji je nato na 69 stotink približala Švedinja Lisa Hörnblad.


IZIDI PRVEGA TRENINGA


1. Corinne Suter (Švi) 1:40,00
2. Lisa Hörnblad (Šve) + 0,69
3. Tamara Tippler (Avs) 1,09
4. Christina Ager (Avs) 1,19
5. Stephanie Venier (Avs) 1,36
18. Ilka Štuhec (Slo) 2,12

Preberite še:

Komentarji: