Jakov Fak prehitel kar 19 tekmecev

Na moški zasledovalni preizkušnji za svetovni pokal v Ruhpoldingu trojno zmagoslavje norveških biatloncev. Do točk tudi trije slovenski tekmovalci.
Fotografija: Jakov Fak je na zasledovalni preizkušnji v Ruhpoldingu napredoval na 12. mesto. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Jakov Fak je na zasledovalni preizkušnji v Ruhpoldingu napredoval na 12. mesto. FOTO: Matej Družnik/Delo

Najizkušenejši slovenski biatlonec Jakov Fak je znova pokazal svoje mojstrstvo na zasledovalnih tekmah. Potem ko si je na včerajšnjem šprintu v Ruhpoldingu pritekel in pristreljal 31. mesto, je na današnji preizkušnji na 12,5 kilometra prehitel kar 19 tekmecev. Toliko mest je pridobil predvsem po zaslugi brezhibnega strelskega nastopa.

Razred zase so bili znova Norvežani, ki so se veselili trojne zmage. Na najvišjo stopnico odra za najboljše se je prvič v tej sezoni povzpel Johannes Dale-Skjevdal (2 zgrešeni tarči), ki je za 1,7 sekunde prehitel rojaka Vetleja Sjastada Christiansena (3), veliko premoč Vikingov pa je s tretjim mestom zaokrožil Johannes Thingnes Bø (2), ki je za zmagovalcem zaostal za 2,4 sekunde.

»Vedel sem, da lahko zmagam, čeprav sta bila tudi Johannes in Vetle izjemno močna. Na zadnjem vzponu sem se počutil zelo dobro, ko sem si priboril nekaj prednosti, sem do cilja tekel na vso moč,« je ključ do zmage opisal Dale-Skjevdal in presenetljivo pribil, da je Ruhpolding zanj najljubše prizorišče v koledarju svetovnega pokala.

Faka (0) je na 12. mestu od Daleja Skjevdala ločilo 42,6 sekunde. Do točk za svetovni pokal sta se dokopala tudi preostala naša udeleženca zasledovanja Miha Dovžan (1), ki je na 27. mestu zaostal za 1:49,2 minute, in Anton Vidmar (2), ki ga je na 36. mestu od zmagovalca ločilo 2:32,1 minute. 

 

Preberite še:

Komentarji: