Jakov Fak v šprintu še izboljšal uvrstitev

Slovenec je bil danes v Kontiolahtiju peti, za dve mesti višje kot včeraj na 20 kilometrov. Dober obet za SP na Pokljuki.
Fotografija: Jakov Fak je na začetku sezone v dobri formi. FOTO: Markku Ulander/AFP
Odpri galerijo
Jakov Fak je na začetku sezone v dobri formi. FOTO: Markku Ulander/AFP

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na začetku sezone svetovnega pokala v biatlonu v zelo dobri formi. Po včerajšnjem sedmem mestu na 20 kilometrov je bil na uvodni postaji v Kontiolahtiju v šprintu peti.

Zmagal je ponovno Norvežan Johannes Thingnes Bø, ki je zadel vseh deset tarč. To je zanj že 48. zmaga v karieri. Za njim sta bila Šveda, Sebastian Samuelsson in Martin Ponsiluoma.

Johannes Thingnes Boe je še naprej najboljši v karavani. Markku Ulander/AFP
Johannes Thingnes Boe je še naprej najboljši v karavani. Markku Ulander/AFP


Fak je odlično opravil na strelišču, zadel je vseh 10 strelov, malce slabši je še v teku, kar lahko popravi do začetka svetovnega prvenstva, ki bo februarja na Pokljuki. Do stopničk mu je zmanjkalo pet sekund. Klemen Bauer je bil nenatančen na strelišču, zgrešil je štiri tarče, brez točk sta ostala tudi Miha Dovžan in Alex Cisar.

»Tudi danes je občutek v redu, ni pa še vse tako, kot si želim. Tisto sekundo sem izgubil v zadnjih 600 metrih. Manjka mi nekaj drugačne razporeditve moči, da bi bil v zadnjem krogu še nekoliko hitrejši. Še vedno pa mi še kar nekaj manjka do močno želenih stopničk. Veselim se že naslednjih tekem. Vztrajal bom pri mojem treningu. Želim si, da bi bil še boljši, želim si biti na zmagovalnem odru in v tej smeri bom delal,« je današnjo tekmo povzel Fak.
 

Sledi ženski šprint


Ob 13.40 bo ženski šprint s tremi Slovenkami, Leo Einfalt, Polono Klemenčič in Nino Zadravec.

Od četrtka do nedelje bo Kontiolahti gostil še po tri tekme svetovnega pokala.

 

Preberite še:

Komentarji: