Jakov Fak v zasledovanju pridobil kar 16 mest

Norveški biatlonec Sturla Holm Laegreid po današnji zmagi za vodilnim Johannesom Thingnesom Bøjem zaostaja le še za štiri točke.
Fotografija: Jakov Fak (na sredini) je v zasledovanju pridobil kar 16 mest. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Jakov Fak (na sredini) je v zasledovanju pridobil kar 16 mest. FOTO: Matej Družnik/Delo

Najboljšemu slovenskemu biatloncu Jakovu Faku je na zasledovalni preizkušnji za svetovni pokal v Östersundu uspel zelo dober nastop. Z 32. mesta, ki si ga je pritekel in pristreljal v šprintu, je napredoval na 16., kar pomeni, da je pridobil kar šestnajst mest.

Zmago je požel Norvežan Sturla Holm Laegreid, ki je izkoristil slab zadnji strelski nastop drugouvrščenega rojaka Johannesa Thingnesa Bøja in tako odločitev o dobitniku velikega kristalnega globusa preložil na jutrišnji dan, ko bo na sporedu tekma s skupinskim štartom. Razlika med obema »Vikingoma« na vrhu skupne razvrstitve zdaj znaša vsega štiri točke, kolikor ima Bø naskoka pred Laegreidom.Fak je po treh zgrešenih tarčah za Laegreidom zaostal za dobri dve minuti (+ 2:07,5). »Včerajšnjo uvrstitev sem izboljšal za 16 mest, zgrešil sem trikrat. Ni bilo tako preprosto. Vseeno bi lahko naredil kaj bolje. Danes smo imeli predvsem boljše smuči, zaradi česar je bilo lažje tekmovati in tudi napredovati. Delno sem lahko s tem nastopom zadovoljen. Upam, da bom prihranil dovolj energije in da bom lahko jutri naredil še kakšen boljši rezultat,« si je zaželel 33-letni as iz Mrkoplja v Gorskem Kotarju.

Na današnjem zasledovanju sta od slovenskih biatloncev nastopila tudi Rok Tršan (+ 4:07,8/3) in Miha Dovžan (+ 5:02,7/4), ki pa sta s 43. oziroma 52. mestoma znova ostala praznih rok.

Preberite še:

Komentarji: