Kline z novim opremljevalcem

Smukač Boštjan Kline se poslavlja od Stöcklija. Novi sezoni naproti z Nordico in serviserjem, ki bo delal samo zanj.
Fotografija: Boštjan Kline se je poslovil od Stöcklijevih smuči, na katerih je vknjižil zmago in dve drugi mesti v svetovnem pokalu, v minuli zimi pa mu je oprema povzročala težave. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Boštjan Kline se je poslovil od Stöcklijevih smuči, na katerih je vknjižil zmago in dve drugi mesti v svetovnem pokalu, v minuli zimi pa mu je oprema povzročala težave. FOTO: Matej Družnik/Delo

Ljubljana – Čeprav se je zimska sezona pred enim mesecem šele končala in se zunaj prebuja pomlad, alpski smučarji ne počivajo. Nekateri so se lotili sprememb za poolimpijsko sezono, ki se bo začela čez pol leta na Tirolskem. 

Smukač Boštjan Kline se je po težavah s smučmi, ki jih je imel v olimpijski zimi, odločil za menjavo opremljevalca. S Stöcklijem je sicer zmagal na smuku za svetovni pokal v Kvitfjellu pred dvema sezonama, zimo prej je bil na smučeh švicarskega opremljevalca dvakrat drugi, v olimpijski pa ni šlo vse po pričakovanjih. 

S Stöcklijem ohranil dobre odnose

Ta čas se Mariborčan mudi prav v Söldnu, kjer se bo konec oktobra z veleslalomsko uverturo začela poolimpijska sezona. Na ledeniku Rettenbach testira smuči znamke Nordica. »Pri Stöckliju so bili razočarani, ker sem se tako odločil, a so razumeli. Povedal sem jim, zakaj. Ostali pa smo v dobrih odnosih,« je s testiranj sporočil Boštjan Kline. V Söldnu bo vsega skupaj en teden testiral Nordicino opremo. 

Imel bo svojega serviserja

So mu pri Nordici ponudili boljše pogoje kot Stöckli, s katerim so pred njegovim prvencem zmagovali Andrej Jerman, Tina Maze in Ilka Štuhec? »Imel bom svojega serviserja. Rok Javor ostaja z mano, a pripravljal bo le moje smuči. Imel pa bom tudi polno podporo, ko gre za smučarske čevlje,« je povedal sogovornik, ki se je v olimpijski sezoni znašel v krizi, potem ko je zimo prej končal kot član elitne sedmerice v smuku. 

Pogodba velja za dve leti z možnostjo še dveletnega podaljšanja. Najbolj znana Nordicina varovanca sta Italijan Dominik Paris v hitrih disciplinah in nemški as Felix Neureuther v tehničnih.
 

Komentarji: