Komaj 15-letni sin nekdanjega asa leti kakor Domen Prevc

Rintaro Okabe je opozoril nase na nedavnih tekmah za japonski pokal v smučarskih skokih na veliki Olimpijski napravi Okurajama v Saporu.
Fotografija: Rintaro Okabe gre po stopinjah svojega očeta Takanobuja. FOTO: Zajem zaslona Youtube
Odpri galerijo
Rintaro Okabe gre po stopinjah svojega očeta Takanobuja. FOTO: Zajem zaslona Youtube

Na nedavnih tekmah za japonski pokal v smučarskih skokih je nase opozoril tudi komaj 15-letni Rintaro Okabe. Na veliki Olimpijski napravi Okurajama v Saporu je, denimo, prejšnji ponedeljek navdušil s skokom, dolgim 132,5 metra, pri čemer je svojo glavo v zraku podobno potisnil med smuči, kakor zna to tudi Domen Prevc.

Da se mladi Japonec (letnik 2008) ukvarja prav s skoki, ni presenetljivo. Skakalne smuči so mu bile domala položene v zibelko, kajti v tem športu je nekoč blestel tudi njegov sloviti oče Takanobu Okabe, ki se je svojega največjega posamičnega uspeha veselil na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju leta 1995 v Thunder Bayu. Na njem si je na srednji napravi priskakal zlato lovoriko pred srebrnim rojakom Hirojo Saitom in bronastim Fincem Miko Laitinenom (najvišje uvrščeni Slovenec je bil Robert Meglič na 19. mestu).

Okabe (letnik 1970) je bil tudi član zlate japonske ekipe na olimpijskih igrah leta 1998 v Naganu (mimogrede: v strokovnem štabu reprezentance iz dežele vzhajajočega sonca je takrat deloval slovenski trener Vasja Bajc, ki sedaj pomaga upom SSK Mengeš), v svetovnem pokalu pa je slavil pet zmag. Veljal je za vrhunskega letalca na smučeh, trikrat je z vsemi tekmeci opravil na letalnicah, enkrat tudi v Planici (leta 1997).

Preberite še:

Komentarji: