Konec sezone za Emo Klinec

Podrobnejši pregledi so potrdili kompletno poškodbo sprednje križne vezi in manjšo kostno-hrustančno udarnino notranjega dela kolena.
Fotografija: Emo Klinec čaka dolgotrajno okrevanje. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Emo Klinec čaka dolgotrajno okrevanje. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ljubljana – Najuspešnejša slovenska smučarska skakalka v poolimpijski zimi Ema Klinec je po včerajšnjem padcu na državnem prvenstvu v Planici danes opravila še dodatne preglede in slikanja levega kolena pri dr. Mateju Drobniču v Ljubljani. Izvidi so bili vse prej kot spodbudni, saj so potrdili kompletno poškodbo sprednje križne vezi in manjšo kostno-hrustančno udarnino notranjega dela kolena. Potrebna bo torej operativna rekonstrukcija vezi, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS).


Vrnitev čez šest mesecev


Vrnitev v polne športne obremenitve bo po predvidevanjih zdravnikov mogoča šele čez šest mesecev, kar pomeni, da je sezone svetovnega pokala, v kateri je že dvakrat stala na zmagovalnem odru (tretja je bila v Lillehammerju in Premanonu), zanjo predčasno konec. »Počutim se dobro. Včeraj sem bila še jezna, danes pa sem že z nogami na tleh in sem vesela vse podpore, ki sem je bila deležna od včeraj. Verjamem, da se bo vse obrnilo meni v prid, in upam, da se vrnem čimprej,« je pojasnila 20-letna Gorenjka, ta hip šesta skakalka sveta.

Preberite še:

Komentarji: