Kotnikova in Mastnak izpadla v četrtfinalu

Od slovenskih deskarjev na snegu sta bila na ekipni tekmi v Bad Gasteinu boljša Nemca.
Fotografija: Gloria Kotnik (na fotografiji) in Tim Mastnak sta po zmagi v prvem dvoboju drugega izgubila. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Gloria Kotnik (na fotografiji) in Tim Mastnak sta po zmagi v prvem dvoboju drugega izgubila. FOTO: Tadej Regent/Delo

Bad Gastein – Dan po klasični preizkušnji v paralelnem slalomu, prvi v sezoni svetovnega pokala v deskanju na snegu, je avstrijski Bad Gastein gostil še ekipno tekmo na progi Bucheben, ki pa še vedno nima enakovrednega statusa kot posamični slalom. S konkurenco je, na veselje domačih navijačev, opravila prva avstrijska ekipa, ki sta jo sestavljala Benjamin Karl in Daniela Ulbing, v finalu pa je za debelo sekundo pustila za seboj italijanska izzivalca Aarona Marcha in Nadyo Ochner. Na zmagovalnem odru sta končala še Švicarja Dario Caviezel in Patrizia Kummer, ki sta bila v malem finalu uspešnejša od Nemcev, včerajšnjega zmagovalca Stefana Baumeistra in Ramone Theresie Hofmeister.


Nemca usodna za slovensko navezo


Ravno Nemca sta bila v četrtfinalu usodna za zelo ambiciozna slovenska predstavnika Tima Mastnaka in Glorio Kotnik, predvsem po zaslugi tega, da sta lahko izbrala hitrejšo modro progo, saj sta bila – glede na uvrstitev v svetovnem pokalu – četrta nosilca, Slovenca pa peta. Najprej sta šli na progo dekleti, Gloria se je v zgornjem delu še enakovredno kosala s tekmico, spodaj pa rdeča proga, enako kot že včeraj, ni omogočala tako neposredne linije kot modra. Tim je tako startal z zaostankom, ki ga je še povečal že zgoraj, ko je storil napako. Baumeister je zalogo brez težav zadržal do cilja, čeprav je v spodnjem delu rahlo zdrsnil tudi on. Slovenca, ki sta pred tem v osmini finala izločila drugo poljsko navezo (Michal Nowaczyk, Weronika Biela), sta bila 66 stotink sekunde počasnejša.

Preberite še:

Komentarji: