Kranjcu zmaga v Adelbodnu prinesla majico vodilnega

Vodičan, ki je v življenjski formi, je na zahtevni strmini v Adelbodnu odpihnil konkurenco in prvič v tej sezoni zmagal.
Fotografija: Henrik Kristoffersen je predal majico vodilnega veleslalomista Žanu Kranjcu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Henrik Kristoffersen je predal majico vodilnega veleslalomista Žanu Kranjcu. FOTO: AFP

Težje je, bolje se znajde. Tako bi lahko opisali odlike Žana Kranjca, v tej sezoni najboljšega slovenskega alpskega smučarja, ki je danes na veleslalomu v Adelbodnu suvereno odpravil vso konkurenco. To je druga zmaga za svetovni pokal v karieri 27-letnega Vodičana.



Po prvem nastopu je vknjižil 6. čas, a razlike so bile izjemno majhne, za vodilnim Italijanom Luco De Aliprandinijem je zaostajal pičlih 24 stotink. V finalu, v katerem se večini tekmecev ni izšlo po načrtih, je prikazal izjemen nastop, in se prvič v tej sezoni veselil zmage. Dvakrat ji je bil blizu, v Söldnu in Alta Badii, tokrat pa je ni izpustil iz rok. V vsakem nastopu v tej zimi je delal napake, tudi v Adelbodnu, a predstava, ki jo je danes prikazal, je bila kljub napakam predstava največjih šampionov.
 

Slavil na najzahtevnejšem veleslalomu


Takole se je veselil zmage na najtežjem veleslalomu na svetu. FOTO: AFP
Takole se je veselil zmage na najtežjem veleslalomu na svetu. FOTO: AFP


"Ta zmaga mi veliko pomeni. Vedno sem sanjal, da bi enkrat zmagal v svetovnem pokalu, potem mi je v pretekli sezoni to uspelo. Sanjal sem tudi o zmagi v Adelbodnu, saj je zame to eno od najtežjih prizorišč in zdaj mi je uspelo tudi to," so bile prve Kranjčeve besede po šestih stopničkah v karieri.

"Najverjetneje sem v najboljši formi v karieri. Danes je bila težka tekma, a vedel sem, da je v finalu mogoče vse. Napadel sem in bilo je dovolj, zato sem zelo vesel. Pred nekaj leti sem sanjal o rdeči majici vodilnega in malem globusu, zdaj pa sem vodilni in upam, da bom nadaljeval v tem ritmu in na koncu bomo videli, kakšen bo seštevek," je še povedal Kranjec, ki je v veleslalomski razvrstitvi z vrha izrinil Henrika Kristoffersena, po štirih tekmah ju loči 17 točk.

Po prvem nastopu je bil Vodičan na 6. mestu, v finalu pa je napredoval na vrh. FOTO: AFP
Po prvem nastopu je bil Vodičan na 6. mestu, v finalu pa je napredoval na vrh. FOTO: AFP


Drugi je bil Hrvat Filip Zubčić, čigar najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu pred premiernimi stopničkami je bila 7. mesto. Na tretje mesto sta stopila Francoz Victor Muffat-Jeandet in Norvežan Kristoffersen. Rezultati so dostopni tukaj.



Kranjec je očitno presenetil prireditelje. Švicarji namreč niso imeli pripravljene slovenske zastave za podelitev, zato so si jo sposodili od enega izmed obiskovalcev.

Jutri bo v Adelbodnu še slalom, na katerem bosta nastopila s Štefanom Hadalinom.


 

Komentarji: