Križnarjeva in Bogatajeva izvrstni v kvalifikacijah, odličen tudi Lanišek

Slovenski smučarski skakalci napovedali boj za zmago na jutrišnjih zadnjih tekmah letošnje velike nagrade FIS v Klingenthalu.
Fotografija: Nika Križnar je v kvalifikacijah poletela najdlje med vsemi. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP
Odpri galerijo
Nika Križnar je v kvalifikacijah poletela najdlje med vsemi. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP

Najboljše slovenske smučarske skakalke so odlično opravile s kvalifikacijami za jutrišnjo zadnjo tekmo letošnje velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Klingenthalu. Nika Križnar je osvojila prvo mesto, Urša Bogataj pa je bila tretja.

Križnarjeva je s 128,5 metra poletela najdlje med vsemi. Zbrala je 121,4 točke, 2,9 več kot drugouvrščena Avstrijka Marita Kramer (124 m). Bogatajeva je na 140-metrski napravi v areni Vogtland doskočila pri 123,5 metra. Na četrtem in petem mestu sta pristali Japonki Sara Takanaši (121,5 m) in Juka Seto (125,5 m).

Zelo dobro se je odrezala tudi Jerneja Brecl (123,5 m), ki je bila šesta, najboljšo deseterico pa je zaokrožila Špela Rogelj (123 m). Skozi kvalifikacijsko sito se je od naših tekmovalk prebila tudi Katra Komar (108,5 m), ki je zasedla 35. mesto, na žalost pa je bila prekratka novinka med svetovno elito Nika Prevc (99 m), ki je kvalifikacije končala na 48. mestu.

Če bi 16-letna skakalka kranjskega Triglava ponovila svoja nastopa z uradnega treninga, na katerem je imela s 119,5 in 118 metri obakrat 16. dosežek, bi se zanesljivo uvrstila na tekmo, ki se bo jutri začela ob 11. uri. V obeh serijah za trening je bila sicer najboljša Marita Kramer, ki jo je obakrat odneslo do 134,5 metra.

Anže Lanišek se je v kvalifikacijah znova izkazal z drugim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo
Anže Lanišek se je v kvalifikacijah znova izkazal z drugim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo


Lanišek tik za Kubackim


Moške kvalifikacije je v svojo korist odločil Poljak Dawid Kubacki (137,5 m), pičlo točko pa je za njim zaostal najboljši slovenski skakalec Anže Lanišek. Domžalskega asa je v slabših razmerah na veliki napravi v Klingenthalu odneslo do 135 metrov. Tretje mesto je z najdaljšim skokom kvalifikacij (141 m) osvojil zmagovalec sobotne preizkušnje v Hinzenbachu, Japonec Jukija Sato.

Med elitno deseterico je skočil tudi Cene Prevc, ki je bil s 136 metri osmi, tik za vodilnim v skupni razvrstitvi, norveškim asom Halvorjem Egnerjem Granerudom (133 m). Na jutrišnjo tekmo, ki se bo začela ob 14.15, so se uvrstili tudi preostali štirje naši skakalci: 19. Peter Prevc (132,5 m), 21. Timi Zajc (130 m), 26. Lovro Kos (130 m) in 47. Tilen Bartol (124,5 m).



 

Preberite še:

Komentarji: