Ljubno v kandidaturo za poletno VN smučarskih skakalk

Predsednik SZS Enzo Smrekar: Dolg se znižuje, nekatere panoge že poslujejo na pozitivni ničli.
Fotografija: »Dolg do bank znaša približno milijon evrov,« je poudaril predsednik SZS Enzo Smrekar. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
»Dolg do bank znaša približno milijon evrov,« je poudaril predsednik SZS Enzo Smrekar. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana – Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) se je na današnji seji seznanil z načrti prirediteljev svetovnega pokala v smučarskih skokih z Ljubnega, ki nameravajo v Savinjsko dolino pripeljati tudi žensko poletno nagrado FIS. Ljubno ob Savinji je sicer tradicionalni prireditelj zimske tekme za svetovni pokal skakalk, zdaj pa se želi potegovati še za avgustovski termin.


Prenova skakalnice


Kot je STA povzela besede predstavnika organizacijskega odbora Rajka Pintarja, so se lotili prenove skakalnice, s čimer bo 95-metrska naprava nared tudi za poletno sezono. Plastično podlago bodo začeli postavljati 12. septembra, mesec dni pozneje prenovljen objekt tudi uradno odprli, s čimer bo zadoščeno vsem zahtevam za kandidaturo za izvedbo tekem poletne velike nagrade.


Prva avgustovska sobota


Skakalke bi ob Savinjo povabili prvo avgustovsko soboto, ko bi tekmo pripravili hkrati s Flosarskim balom in imeli tako zagotovljeno tudi občinstvo. Od SZS pričakujejo podporo, kandidaturo pa bi predstavili že na redni letni konferenci odborov in tehničnih komisij Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Zürichu pred začetkom tekmovalne zime.


Sklic redne letne skupščine


Člani izvršilnega odbora so določili tudi sklic redne letne skupščine zveze, ki bo 20. septembra ob 17. uri v sejni sobi SZS v Ljubljani, na dnevnem redu pa bodo tekoče zadeve – potrjevanje poročil panog in organizacijskih odborov za izvedbo tekmovanj za minulo sezono in sprejem programskih smernic za prihodnjo. Obenem se bodo lotili potrjevanja revidiranega letnega poročila za poslovno leto 2017, imenovanja neodvisnega revizorja za poslovno leto 2018 in določanja letne članarine SZS.


Dolg se znižuje


»Dolg se znižuje, nekatere panoge že poslujejo na pozitivni ničli, v panogi za skoke in teke imajo še nekaj likvidnostnih težav, kar bodo pokrili s prvimi prilivi. Predvidevamo, da bi morali do konca leta priti na ničlo, ki bo stabilna tudi za vnaprej. Dolg do bank znaša približno milijon evrov,« je poudaril predsednik SZS Enzo Smrekar.


Podpisan etični kodeks


Člani so na seji podpisali etični kodeks, ki so ga v prenovljeni in posodobljeni obliki sprejeli junija, potrdili pa so tudi besedilo pravilnika o pravicah in dolžnostih tekmovalcev reprezentanc v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji, torej lahko s skakalci začnejo podpisovanje pogodb za novo sezono.


Odstop Jake Omana


Seznanili so se z odstopno izjavo poslovnega in strokovnega vodje panoge za deskanje na snegu Jake Omana, potrdili pa sestavo organizacijskega odbora za tekmovanje svetovnega pokala v telemarku, ki bo prihodnje leto na Krvavcu, hkrati bodo tam izvedli še mladinsko svetovno prvenstvo.


Obisk delegacije FIS v Planici


Smrekar je člane seznanil z obiskom delegacije FIS v Planici, ki bo leta 2023 gostila svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju: »Sodeč po odzivih so na FIS izjemno zadovoljni z doseženim napredkom, kar bo dobra spodbuda za nadaljnje delo. Na podlagi dobrih praks iz tujine nameravamo pozvati državo, naj nas kot prireditelje svetovnega pokala oprosti plačila davka od prometa.«
 

Komentarji: