Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Mastnak četrti v Cortini d'Ampezzo

V Italiji sta v izločilnih bojih paralelnega veleslaloma nastopila dva Slovenca, Žan Košir je končal na 16. mestu.
Tim Mastnak je bil v Cortini tik za zmagovalnimi stopničkami. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Tim Mastnak je bil v Cortini tik za zmagovalnimi stopničkami. FOTO: Borut Živulović/Reuters
M. U., STA
18. 12. 2021 | 20:31
18. 12. 2021 | 21:19
2:23

Deskar Tim Mastnak je na četrti tekmi svetovnega pokala, tretjem paralelnem veleslalomu, zasedel četrto mesto. Po kvalifikacijah v Cortini d'Ampezzo mu je kazalo še bolje, saj je dosegel drugi čas, toda v polfinalu je imel velike težave v zgornjem delu proge, končal je v snegu in moral čestitati Južnokorejcu Sangho Liju. Mali finale je Mastnak, ki je za uvrstitev v polfinale premagal Rusa Vica Wilda in domačina Mirka Felicettija, proti italijanskemu veteranu Rolandu Fischnallerju, najhitrejšemu v kvalifikacijah, izgubil v spodnjem delu, zaostal je za vsega devet stotink sekunde.

»Lepa tekma, odlični pogoji in proga. Lahko sem zadovoljen. Iz tekme v tekmo, iz vožnje v vožnjo dokazujem, da sem hiter. Žal še delam napake, ena je bila usodna v polfinalu. A osnova je dobra, zdaj jo moram do naslednjih tekem, ki bodo januarja, le nadgraditi,« je dejal Mastnak.

Usodna Koširjeva napaka

Fischnaller je pred tem v osmini finala izločil tudi Žana Koširja, pri tem pa je imel tudi nekaj sreče. Tržičan je bil namreč že v lepi prednosti, toda pred ravninskim delom je storil napako, tako da ga je Italijan v zadnjih nekaj vratcih ujel in prehitel. Košir se je tako moral zadovoljiti s 16. mestom, ki ga je osvojil že v kvalifikacijah, v katerih je za osem stotink sekunde prehitel reprezentančnega kolega Roka Marguča, ta je končal na 18. mestu. Daleč od izločilnih bojev sta bili Gloria Kotnik, zasedla je 31. mesto, in Sara Goltes, ta je imela 47. čas.

Moško tekmo je prvič v karieri dobil Švicar Dario Caviezel, pri ženskah se je svoje 20. zmage veselila češka zvezdnica, olimpijska prvakinja v deskanju in smučarskem superveleslalomu, Ester Ledecka. Čehinja, prepričljivo najboljša v kvalifikacijah, je bila v finalu boljša od najbolj perspektivne mlade deskarke, Rusinje Sofije Nadrišine, ki je že v zgornjem delu odstopila. Tretje mesto je zasedla Švicarka Ledina Jenny.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine