Nemška atletinja po Tokiu še v Peking

Nemki Alexandri Burghardt bo očitno uspel svojevrsten dosežek.
Fotografija: Mariama Jamanka in Alexandra Burghardt (v ozadju) proslavljata po osvojenem drugem mestu na tekmi svetovnega pokala v domačem Altenbergu. FOTO: Matthias Rietschel/Reuters
Odpri galerijo
Mariama Jamanka in Alexandra Burghardt (v ozadju) proslavljata po osvojenem drugem mestu na tekmi svetovnega pokala v domačem Altenbergu. FOTO: Matthias Rietschel/Reuters

Kot poroča agencija dpa, bo atletinja Alexandra Burghardt šest mesecev po nastopu na letnih olimpijskih igrah v Tokiu svojo državo zastopala še na zimskih igrah v Pekingu, kjer bo tekmovala v bobu dvosedu.

Burghardtova, ki se je v Tokiu uvrstila v polfinale teka na 100 metrov, se bo v posadki predvsem zaradi svoje hitrosti, ta je pomembna pri potiskanju boba, pridružila olimpijski prvakinji iz leta 2018 Mariami Jamanka, sicer nekdanji metalki diska. Z njo je tekmovala že na treh tekmah svetovnega pokala, na katerih sta si zaslužili olimpijsko nominacijo.

»Toliko let sem trenirala, da bi uresničila svoje olimpijske sanje, zdaj pa jih bom lahko živim dvakrat v pol leta. Neverjetno,« je za tednik Bild am Sonntag dejala 27-letna športnica.

Komentarji: