Nika Križnar na Ljubnem tik pod vrhom, v Lahtiju nagaja veter

V kvalifikacijah ženskih smučarskih skokov najuspešnejša Norvežanka Silje Opseth, za njo pa ob Križnarjevi še Urša Bogataj.
Fotografija: Nika Križnar se je v kvalifikacijah Ljubnega izkazala z drugim mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Odpri galerijo
Nika Križnar se je v kvalifikacijah Ljubnega izkazala z drugim mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

Na Ljubnem so izpeljali kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih. Najboljši dosežek je med 76 skakalkami iz 17 držav uspel Norvežanki Silje Opseth (89,5 m), tik za njo sta pristali Nika Križnar (93,5 m) in Urša Bogataj (90,5 m).

image_alt
Med premorom je zelo izboljšala tudi svoj podpis


Zelo dobro sta skočili tudi Ema Klinec (87 m/5.) in Špela Rogelj (90 m/7.), ob novinki Niki Vetrih (80,5 m/28.) sta se skozi kvalifikacije od naših prebili še Katra Komar (79,5 m/29.) in Jerneja Repinc Zupančič (75,5 m/40.). Jutri bo na sporedu ekipna preizkušnja (14.00).

image_alt
Nika je zelo agresivna, v športnem smislu pravi tank
Najboljši skakalci so v Lahtiju, kjer bo jutri moštvena tekma (16.15), v nedeljo pa posamična. Na Finskem je le 53 tekmovalcev iz 11 držav, med njimi je tudi šest Slovencev Tilen Bartol, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Bor Pavlovčič ter Domen in Peter Prevc.

image_alt
V Lahtiju brez pozitivnega Ceneta Prevca


V Lahti bi moral odleteti tudi Cene Prevc, a je moral ostati doma, ker je bil pred odhodom pozitiven pri testiranju na koronavirus. Današnje kvalifikacije na veliki napravi v Lahtiju so sicer odpovedali zaradi premočnega vetra (do 7,5 m/s).

Preberite še:

Komentarji: