Nove stopničke z grenkim priokusom za Niko

Križnarjeva po tretjem mestu na prvi tekmi v Nižnem Tagilu ostala brez rumene majice, ki ji jo je slekla drugouvrščena Japonka Sara Takanaši.
Fotografija: Nika Križnar si je priskakala že sedme stopničke v tej sezoni. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP
Odpri galerijo
Nika Križnar si je priskakala že sedme stopničke v tej sezoni. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar se je veselila nove uvrstitve na zmagovalni oder, potem ko je na prvi tekmi na srednji napravi v Nižnem Tagilu osvojila tretje mesto. To so že sedme stopničke za 21-letno članico SSK Žiri v tej sezoni in skupno desete v svetovnem pokalu.

Toda nova odlična uvrstitev ima tudi malo grenkega priokusa, saj je Križnarjeva izgubila rumeno majico vodilne skakalke v svetovnem pokalu. To je danes oblekla japonska šampionka Sara Takanaši, ki si je priskakala drugo mesto in v skupni razvrstitvi za 15 točk prehitela Niko. Zmage se je veselila Avstrijka Marita Kramer.

»Za mano je super tekma. Dosegla sem nove stopničke, ki sem si jih res močno želela. Najboljše tri smo imele kar hudo bitko. Zaradi vetra in sneženje je bila preizkušnja tudi zahtevna. Padavine so nam malce nagajale, ampak tekmo so lepo izpeljali do konca. Na koncu sem bila zelo vesela, pa čeprav sem izgubila rumeno majico. Držim se pravila, da je lažje napadati iz ozadja,« je omenila Križnarjeva.



Ema Klinec, svetovna prvakinja s srednje naprave v Oberstdorfu, je bila enajsta, dve mesti pred Špelo Rogelj, točke pa sta od Slovenk osvojili tudi Katra Komar (19.) in Urša Bogataj (28.). Jerneja Repinc Zupančič, ki je dobila priložnost namesto Jerneje Brecl (ta se je odpovedala nastopom v Rusiji), je s 33. mestom uvrstitev v finale zgrešila za 3,6 točke.



Jutri bo v Nižnem Tagilu še ena tekma, ki se bo tako kot današnja začela ob 13. uri.

Preberite še:

Komentarji: