Žan Kranjec s petim mestom dosegel uspeh kariere na paralelnih tekmah

Zmagal je Francoz Loic Meillard, ki je v boju za zmago premagal Švicarja Thomasa Tumlerja. Tretje mesto je osvojil Nemec Alexender Schmid.
Fotografija: Slovenski smučar se je prvič prebil med najboljših osem s prednostjo 13 stotink sekunde. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Slovenski smučar se je prvič prebil med najboljših osem s prednostjo 13 stotink sekunde. FOTO: Roman Šipić/Delo

Žan Kranjec je osvojil peto mesto na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Chamonixu. Sedemindvajsetletni tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah je vpisal uspeh kariere na paralelnih tekmah, kjer se je prvič pomeril v četrtfinalu in bil nato uspešen v boju za peto mesto.

Zmagal je Francoz Loic Meillard, ki je v boju za zmago premagal Švicarja Thomasa Tumlerja. Tretje mesto je osvojil Nemec Alexender Schmid, ki je premagal Američana Tommyja Forda.

Oba slovenska predstavnika v tehničnih disciplinah, Štefan Hadalin in Kranjec, sta se uvrstila v izločilne boje drugega paralelnega veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Chamonixu v Franciji.

Kranjec je v današnjih kvalifikacijah zasedel skupno 11. mesto, enak čas je imel tudi Hrvat Filip Zubčić. Oba sta si po dveh kvalifikacijskih vožnjah nabrala zaostanek 56 stotink sekunde. Drugi Slovenec Hadalin je zasedel skupno 17. mesto kvalifikacij, njegov zaostanek je bil 61 stotink sekunde.

Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta se uvrstila v izločilne boje drugega paralelnega veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Chamonixu v Franciji. FOTO: Matej Družnik
Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta se uvrstila v izločilne boje drugega paralelnega veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Chamonixu v Franciji. FOTO: Matej Družnik


V kvalifikacijah je nastopilo 49 tekmovalcev. V šestnajstino finala izločilnih bojev je napredovalo 32 tekmovalcev. Hadalin se je boril, a je bil v obeh medsebojnih dvobojih šestnajstine finala hitrejši, danes četrti, Ford.

Zato pa je bil v uvodnih obračunih izločilnih bojev zelo hiter Kranjec, ki je v dveh medsebojnih spopadih izločil Francoza Victorja Muffat-Jeandeta ter se prebil v osmino finala na paralelnih tekmah.

Naslednji tekmec Slovenca je bil favorizirani Norvežan Henrik Kristoffersen, ki pa mu je Kranjec ušel že takoj po startu. Slovenski smučar se je prvič prebil med najboljših osem s prednostjo 13 stotink sekunde.

V četrtfinalu sta se udarila s Schmidom, danes nato tretjim. Ta boj je bil povsem izenačen že od starta dalje. Oba sta progo prevozila z enakim časom. A je v polfinale na podlagi boljših časov napredoval Nemec.

Kranjcu je tako ostal boj za peto mesto. Najprej je iz njega izločil Aleksandra Aamodta-Kildeja, nato pa še za pet stotink sekunde Francoza Thibauta Favrota.

Preberite še:

Komentarji: