Po veselju ob jubilejni zmagi so prišle nove skrbi

Ameriška smučarska šampionka Mikaela Shiffrin se spopada s hudimi bolečinami, ki jo ovirajo pri treningu.
Fotografija: Mikaela Shiffrin je olimpijsko sezono odprla z zmago v Söldnu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin je olimpijsko sezono odprla z zmago v Söldnu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je sijajno štartala v olimpijsko sezono 2021/22. Na uvodni (veleslalomski) preizkušnji za svetovni pokal v Söldnu je namreč pred dvema tednoma slavila zmago, potem ko je za 0,14 sekunde prehitela drugouvrščeno Švicarko Laro Gut-Behrami, medtem ko je tretjeuvrščena Slovakinja Petra Vlhova zaostala že za 1,30 sekunde.

Toda veselje po že 70. zmagi med svetovno elito je pri 26-letni šampionki iz Vaila hitro zamenjala zaskrbljenost. Zaradi težav s hrbtom po tekmi na ledeniku Rettenbach sploh ni mogla normalno vaditi. Življenje ji odtlej grenijo močni mišični krči, ki naj bi jih povzročila preobremenitev. Kakor je razkrila, jo na treningu že po nekaj zavojih začne močno boleti v hrbtu.

»Če si bom vzela čas, okrevanje ne bo trajalo prav dolgo,« je Shiffrinova kljub vsemu optimistična, da se bo lahko naslednji konec tedna udeležila paralelne tekme v Lechu. Ameriška zvezdnica velja sicer za vročo kandidatko za osvojitev velikega kristalnega globusa, tudi na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer si želi nastopiti v vseh disciplinah, bo merila na več (zlatih) kolajn.

Preberite še:

Komentarji: