Prezgodnje slovo vrhunske finske smučarske tekačice

V 37. letu starosti boj s hudo boleznijo izgubila Mona-Liisa Nousiainen (Malvalehto).
Fotografija: Mona-Liisa Nousiainen Mona-Liisa je ob devetletni hčerki za seboj pustila tudi moža Villeja Nousiainena. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Mona-Liisa Nousiainen Mona-Liisa je ob devetletni hčerki za seboj pustila tudi moža Villeja Nousiainena. FOTO: Twitter

Helsinki – Finska žaluje za svojo dolgoletno reprezentantko v smučarskem teku Mono-Liiso Nousiainen (z dekliškim priimkom Malvalehto), ki je v 37. letu starosti podlegla hudi bolezni. Mladinska svetovna prvakinja iz Schonacha 2002 (sprint) in Sollefteåja 2003 (5 km) je enkrat slavila zmago tudi v svetovnem pokalu – v Libercu leta 2013.

Mona-Liisa je v svetovnem pokalu, v katerem je med letoma 2005 in 2014 nanizala 21 uvrstitev med elitno deseterico, nazadnje tekmovala 7. marca lani v Drammnu. Kmalu zatem je oznanila konec športne poti, med katero je bila tudi udeleženka olimpijskih iger leta 2014 v Sočiju.

Nastopila je tudi na štirih svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju, na katerih je s sedmima mestoma najvišje posegla v Oberstdorfu '05 in dolini Fiemme '13. Pozimi 2006 je tekmovala tudi na nordijskem SP (do 23 let) v Kranju oziroma Preski.

Mona-Liisa, ki je slovela tudi kot odlična igralka harmonike, je ob devetletni hčerki za seboj pustila tudi moža Villeja Nousiainena.

Komentarji: