Prve tekme v Cortini šele v četrtek

Mednarodna smučarska zveza in prireditelji so bili zaradi neugodnih vremenskih razmer prisiljeni korenito poseči v tekmovalni spored svetovnega prvenstva.
Fotografija: Prireditelji in tekmovalci v Cortini d'Ampezzo so že nestrpni. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Odpri galerijo
Prireditelji in tekmovalci v Cortini d'Ampezzo so že nestrpni. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Mednarodna smučarska zveza in prireditelji v Cortini d'Ampezzo so bili zaradi neugodnih vremenskih razmer prisiljeni korenito poseči v načrtovani tekmovalni spored svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. V skladu z novim urnikom bosta uvodni tekmi prvenstva superveleslaloma, ženski in moški, na sporedu v četrtek. V sredo ne bo tekem. Po prvotnem sporedu bi morala biti oba superveleslaloma v torek, vendar pa ju zaradi neugodnih razmer niso mogli izpeljati.

Ženski superveleslalom s tremi Slovenkami, Ilko Štuhec, Marušo Ferk in Meto Hrovat, se bo začel v četrtek ob 10.45, moška preizkušnja v tej disciplini pa se bo isti dan začela ob 13.00. Za štart so predvideni štirje Slovenci, Martin Čater, Boštjan Kline, Miha Hrobat in Štefan Hadalin.
 

Sobota dan za Ilko


V petek bodo poskušali izpeljati obvezna treninga smuka, ženskega in moškega. Vsaj en smukaški trening je predpogoj za izpeljavo specialnega smuka tako v svetovnem pokalu kot tudi na svetovnih prvenstvih.

Pripravljalci proge so tudi danes zaman opravili svoje delo. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Pripravljalci proge so tudi danes zaman opravili svoje delo. FOTO: Denis Balibouse/Reuters


V soboto bo na sporedu ženski smuk, na katerem bo Štuhčeva napadala še tretji zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Isti dan bo na sporedu še en moški trening na novi progi Vertigine. Ženske bodo tako imele le eno priložnost za preizkus smukaške proge Olympia delle Tofane.

V nedeljo bo nato na sporedu moški smuk. Moško alpsko kombinacijo, ki je bila sprva na sporedu v sredo, naj bi po novem izpeljali v ponedeljek. Petnajstega februarja bodo v skladu s spremenjenim urnikom izpeljali tudi žensko alpsko kombinacijo. Za obe preizkušnji bodo naknadno še sporočili ure.

Končno izboljšanje vremena


Slovenski kandidati za nastop na moški kombinaciji so Štefan Hadalin, Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik. Ista ekipa z izjemo Hadalina bo tekmovala tudi na smuku, na ženskem smuku pa ob dvakratni šampionki še Maruša Ferk. V kombinaciji naj bi se obema po prvotnem načrtu sicer pridružila še Meta Hrovat, ki pa jo v nadaljevanju prvenstva že naslednji dan, torej 16. t. m., čaka nastop v paralelnem veleslalomu.

Vreme je povsem na novo skrojilo tekmovalni spored. Prvenstvo bi se moralo začeti že v ponedeljek z žensko kombinacijo, a so tekmo odpovedali zaradi obilnega sneženja ob koncu minulega tedna. Za torek so nato načrtovali ženski superveleslalom, a tekme niso mogli izpeljati, potem ko je start in zgornji del proge prekrila megla.

S četrtkom naj bi nastopilo izboljšanje vremena.

Komentarji: