Rojeni letalec Timi Zajc kot četrti na nedeljsko tekmo

Na nedeljski tekmi smučarskih poletov v Vikersundu tudi Domen in Peter Prevc ter Anže Semenič. Jutri ekipna preizkušnja.
Fotografija: Timi Zajc je bil četrti v kvalifikacijah. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Timi Zajc je bil četrti v kvalifikacijah. FOTO: Reuters

Timi Zajc je potrdil, da je rojeni letalec in pred vrhuncem sezone v Planici dokazuje vrhunsko formo. Na današnjih kvalifikacijah v Vikersundu je kljub težkim razmeram v snegu in brezvetrju pristal pri 219,5 metra in zasedel četrto mesto.

Pred skakalcem iz Hramš so bili zmagovalec svetovnega pokala Rjoju Kobajaši (232 m), svetovni rekorder Stefan Kraft (230) in Marcus Eisenbichler (221). Posamična tekma v turneji Raw Air bo v nedeljo, jutri bo na Norveškem ekipna preizkušnja, na kateri si lahko Slovenci obetajo dobro uvrstitev.

Na tekmo so se namreč zanesljivo uvrstili še Domen Prevc na 15. mestu (206), Peter Prevc na 17. (204) in Anže Semenič (198) na 26.

Stefan Kraft je zaostal samo za Rjojujem Kobajašijem. FOTO: AFP
Stefan Kraft je zaostal samo za Rjojujem Kobajašijem. FOTO: AFP


Brez posamične tekme sta ostala Jernej Damjan (188 m), ki je bil kot 42. prekratek za dve mesti, ter Anže Lanišek (185), ki je kvalifikacije končal na 44. mestu. Na tekmo se je uvrstilo 40 tekmovalcev od 66.

Zajc je prvo in doslej edino zmago dosegel prav na letalnici v Oberstdorfu, kar je odličen obet tako pred tekmama v Vikersundu kot pred planiškim finalom, kjer si Slovenci veliko obetajo tudi od bratov Prevc.

»Letalnica v Vikersundu je veliko bolj zahtevna kot tista v Oberstdorfu. Danes sem naredil tri dobre skoke in upam, da mi bo to jutri uspelo ponoviti. Na smuči bom napisal novo številko, če bom popravil osebni rekord, če ne, pa bo ostalo isto,« je, kot je poročala STA, povedal Zajc po svojih prvih treh poletih v Vikersundu.

Rjoju Kobajaši je že zmagovalec svetovnega pokala in je bil najboljši tudi na današnjem treningu. FOTO: AFP
Rjoju Kobajaši je že zmagovalec svetovnega pokala in je bil najboljši tudi na današnjem treningu. FOTO: AFP

Preberite še:

Komentarji: