Sedmi potnik za Oberstdorf Tilen Bartol

Po bolezni Jerneja Damjana je sedmo mesto v ekipi za polete v Oberstdorfu pripadlo Tilnu Bartolu. 
Fotografija: Timi Zajc je bil v Sapporu prvič med najboljšimi tremi. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Timi Zajc je bil v Sapporu prvič med najboljšimi tremi. FOTO: AFP

Smučarska zveza Slovenije je včeraj v Ljubljani priredila sprejem za smučarske skakalce in strokovni štab po drugem mestu Timija Zajca na svetovnem pokalu v Sapporu ter bronu mladinske reprezentance na svetovnem prvenstvu.

»Čestitam celotni ekipi, tudi obema trenerjema Gorazdu Bertonclju in Matjažu Triplatu. Želim vam, da ne bi bilo nobenih poškodb. Dosegli ste ogromen uspeh in nam vsem dali nov motiv, nov zagon. Našo podporo imate, srečno najprej v Oberstdorfu, nato na svetovnem prvenstvu pa vse do konca sezone v domači Planici,« je skakalcem in strokovnemu štabu čestital Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo.

Junak prireditve, komaj 18-letni Zajc, ki je po 20 tekmah poskrbel za prve slovenske stopničke v svetovnem pokalu to zimo, je bil na prireditvi ves čas nasmejan. Na Japonskem je postal prvi skakalec, rojen v tem tisočletju, ki je stopil na zmagovalni oder svetovnega pokala. Obenem je mladi skakalec 19. Slovenec s stopničkami, skupno pa je za Slovenijo osvojil 203. stopničke svetovnega pokala v zgodovini.
 

Na polete brez posebnih ciljev


»Po uspehu sem se malo že spočil in bom vse to po mojem tudi hitro pozabil. Čim prej je treba začeti trenirati naprej za naslednje tekme in moje misli so že usmerjene proti Oberstdorfu. Kakšnih posebnih ciljev nimam, saj bom, kot veste, prvič nastopil na letalnici. Pred očmi imam le, da je prvi skok treba nekako preživeti, potem pa bo, vsaj upam, steklo. Bomo videli, koliko sem sposoben,« je v smehu dejal skakalec Ljubnega.

Trener A-ekipe Gorazd Bertoncelj je pohvalil celotno ekipo v Sapporu ter že izbral sedmerico za prve smučarske polete v sezoni, ki bodo konec tedna na letalnici v Oberstdorfu. V Nemčijo bodo poleg Zajca odpotovali še Anže Lanišek, Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Žiga Jelar. O sedmem potniku se Bertonclju na koncu sploh ni bilo potrebno odločiti, Jernej Damjan je zbolel, zato na polete potuje še Tilen Bartol. 
 

Sedmega potnika bo dal sredin trening


»Takoj po novinarski konferenci nas čaka trening v telovadnici, jutri pa bomo pred odhodom v Oberstdorf skakali še v Planici,« je včeraj zatrdil glavni trener A-ekipe.

Čast prvih poletov sezone je spet pripadla Oberstdorfu, kjer bodo tri posamične tekme. Prva bo že v petek, 1. februarja, ob 16. uri. Tudi v soboto in nedeljo bosta tekmi prav tako ob 16.00.

Preberite še:

Komentarji: