Slab strelski dan Slovencev, Jakov Fak do dveh točk (FOTO)

Po šprintu za biatlonski svetovni pokal na Pokljuki v slovenskem taboru niso imeli razlogov za zadovoljstvo.
Fotografija: Jakov Fak je zgrešil že prva dva strela. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Jakov Fak je zgrešil že prva dva strela. FOTO: Matej Družnik/Delo

Rudno polje – Potem ko se je na včerajšnji prvi posamični preizkušnji svetovnega pokala v poolimpijski sezoni na 20-kilometrski razdalji na domači Pokljuki Jakov Fak, dobitnik odličja srebrnega leska v tej disciplini iz letošnjega Pjongčanga, zavihtel tik pod zmagovalni oder, na nehvaležno četrto mesto, s katerim pa ni bil zadovoljen, je bil danes bistveno manj prepričljiv in predvsem manj natančen na strelišču. Včeraj je od dvajsetih strelov v prazno sprožil le enega, danes je na 10-kilometrski šprinterski preizkušnji pustil nepobeljene kar tri od desetih tarč.

Johannes Thingnes Bø je bil v smučini korak pred tekmeci. FOTO: Matej Družnik/Delo
Johannes Thingnes Bø je bil v smučini korak pred tekmeci. FOTO: Matej Družnik/DeloDvakrat zapored v prazno


Že v ležečem položaju, v katerem je bil lani več kot 90-odstotno uspešen, mu je roka takoj zadrhtela dvakrat zapored, z dvema kazenskima krogoma pa je ugasnila sleherna iskra upanja po vrhunski uvrstitvi, še tretji zgrešen strel je dodal na drugem postanku na preprogi – stoje. Tudi v smučini ni bil med najhitrejšimi, že v prvem krogu je zamudil skoraj dvajset sekund, v drugem še dodatne slabe pol minute, nato pa do cilja še deset sekund, tako da je bil naposled minuto in 40 sekund počasnejši od zmagovalca, s čimer se je uvrstil na rob dobitnikov točk, na 39. mesto.

Klemen Bauer nikakor ne najde strelske forme. FOTO: Matej Družnik/Delo
Klemen Bauer nikakor ne najde strelske forme. FOTO: Matej Družnik/Delo


Na zasledovanju še Dovžan


Bil je tudi edini Slovenec pri točkah, za manj kot štiri sekunde je za njimi na 45. mestu zaostal Miha Dovžan, ki je bil ravno tako nenatančen dvakrat, na nedeljsko zasledovalno tekmo pa se niso uvrstili preostali trije domači zastopniki: Klemen Bauer je bil ponovno neprepoznaven na strelišču, štiri nepobeljene tarče so ga porinile na 62. mesto, Rok Tršan – z eno strelsko napako sploh najnatančnejši Slovenec na preprogi – je bil počasnejši v smučini in zato 76., Mitja Drinovec pa je končal povsem v ozadju, na 101. mestu s štirimi zgrešenimi poskusi.

Gledalci nad slovenskimi nastopi niso bili navdušeni. FOTO: Matej Družnik/Delo
Gledalci nad slovenskimi nastopi niso bili navdušeni. FOTO: Matej Družnik/DeloBø nenatančen, a izjemno hiter


Z izjemno dominanco v smučini se je prepričljive zmage veselil mlajši od norveških bratov Bø, Johannes Thingnes, ki je za dobre četrt minute pustil za seboj strelsko brezhibna Francoza Antonina Guigonnata in Rusa Aleksandra Loginova, pa čeravno je eno tarčo pustil nepobeljeno. Fakovo usodo je delil še en biatlonski zvezdnik, Francoz Martin Fourcade, ki se mu je roka zašibila enkrat, vendar pa je bil njegov tek – podobno kot že včeraj – prepočasen, da bi se lahko povzpel višje kot zgolj do 24. mesta. Jutri (ob 14.15) čaka 7,5-kilometrski šprint še dekleta.

Miha Dovžan si je zagotovil tudi zasledovalni nastop. FOTO: Matej Družnik/Delo
Miha Dovžan si je zagotovil tudi zasledovalni nastop. FOTO: Matej Družnik/Delo

 

Preberite še:

Komentarji: