Kobajaši do prve zmage v sezoni, med elitno deveterico trije Slovenci

Japonski zvezdnik Rjoju Kobajaši je zmagovalec posamične tekme za svetovni pokal v Visli. Lovro Kos in Peter Prevc tik pod odrom.
Fotografija: Rjoju Kobajaši je slavil zmago v Visli. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Rjoju Kobajaši je slavil zmago v Visli. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Na posamični tekmi smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Visli je z vso konkurenco opravil zmagovalec nedavne 72. novoletne turneje Rjoju Kobajaši. Japonski zvezdnik je bil najboljši s skokoma, dolgima 131 in 139,5 metra. To je njegova prva zmaga v sezoni. Drugi je bil avstrijski nosilec rumene majice Stefan Kraft (132 m in 129,5 m), tretji pa Nemec Andreas Wellinger (131 m in 128,5 m).

Najvišje uvrščeni Slovenec je bil tokrat Lovro Kos (127 m in 129,5 m), ki je še četrtič v tej sezoni zasedel nehvaležno četrto mesto. Tik za njim je pristal Peter Prevc (125,5 m in 131,5 m), ki se je veselil svoje najboljše uvrstitve v tej tekmovalni zimi. Anže Lanišek (135 m in 121 m), ki je bil po uvodni seriji še drugi, je v finalu zdrsnil na deveto mesto.

Lovro Kos je še četrtič v sezoni pristal na četrtem mestu. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Lovro Kos je še četrtič v sezoni pristal na četrtem mestu. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

»Za menoj je še ena lepa tekma. Malo je bila turbulentna, kar zadeva veter. Spet sem zasedel četrto mesto. Če se bodo tako kopičila, se ne bom pritoževal. Najpomembnejša mi je bila stanovitnost v Visli,« je povedal Kos, ki je za Wellingerjem zaostal le za 1,7 točke. Prevc je dodal: »Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen, saj sem dosegel najboljši rezultat sezone. Na tekmi sta mi uspela dva super skoka in potem rezultat ni izostal.«

Lanišek je tekmo ocenil takole: »Prvi skok je bil super, v drugi seriji pa sem bil mogoče malo preveč zakrčen, poleg tega sem imel tudi malo smole z razmerami. Še vseeno je to lep rezultat in menim, da gremo lahko mirno naprej.«

Brez nastopa v drugi seriji je od Slovencev tokrat ostal Timi Zajc (61 m), ki se mu je skok povsem ponesrečil. Za nameček so ga še diskvalificirali zaradi neustreznega tekmovalnega dresa.

Peter Prevc se je veselil svoje najboljše uvrstitve v sezoni. FOTO: Kerstin Joensson/AFP
Peter Prevc se je veselil svoje najboljše uvrstitve v sezoni. FOTO: Kerstin Joensson/AFP

»Za nami je zanimiva tekma, škoda finalne serije, saj smo bili kar s tremi skakalci v igri za zmagovalni oder. Na koncu smo imeli sicer tri fante med najboljšo deseterico, ampak škoda, da nam je malo zmanjkalo za stopničke. Če potegnemo črto, pa je za nami zelo uspešen konec tedna, menim, da lahko zelo mirno nadaljujemo poljsko turnejo,« je nastope v Visli ocenil glavni trener slovenske reprezentance Robert Hrgota.

Po uvodni seriji je bil na vrhu Kraft

Slovenskem smučarskim skakalcem je po uvodni seriji kazalo še malce bolje. Anže Lanišek (135 m) je držal odlično drugo mesto, pri čemer je za vodilnim Avstrijcem Stefanom Kraftom (132 m) zaostajal za vsega 0,2 točke. Na tretjem mestu je bil Nemec Andreas Wellinger (131 m).

Med šesterico sta bila od naših še Lovro Kos (127 m) in Peter Prevc (125,5 m), ki sta v finalu napadala s četrtega oziroma šestega mesta. 

Anže Lanišek je bil tokrat deveti. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Anže Lanišek je bil tokrat deveti. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Žaka Mogla, ki je na uvodnih dveh postajah poljske turneje dobil priložnost namesto Domna Prevca, je diskvalifikacija doletela že v petkovih kvalifikacijah.

Naslednja tekma poljske turneje, v kateri v seštevku Slovenija prepričljivo vodi, bo že v sredo v Szczyrku.

Preberite še:

Komentarji: