Slovenske mladinke z velikansko prednostjo skočile do zlate lovorike

Naše mlade skakalke so na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici prepričljivo zmagale na ekipni tekmi.
Fotografija: Mlade slovenske smučarske skakalke so bile razred zase. FOTO: Borut Živulović/BOBO
Odpri galerijo
Mlade slovenske smučarske skakalke so bile razred zase. FOTO: Borut Živulović/BOBO

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici se je ekipna tekma smučarskih skakalk po pričakovanju razpletla po slovenskih notah. Naša četverica (v postavi Ajda Košnjek, Jerica Jesenko, Taja Bodlaj in Tina Erzar) je namreč na deževni preizkušnji prepričljivo zmagala.

Košnjekova je v uvodni seriji s skokom, dolgim 88 metrov, Slovenijo takoj popeljala v vodstvo, ki ga naše nadarjene skakalke niso več izpustile iz rok. Še več; Jesenkova (91,5 m), Bodlajeva (95 m) in Erzarjeva (94 m) so iz nastopa v nastop povečevale zalogo pred zasledovalkami, ki je po prvem »polčasu« znašala že 51,6 točke naskoka pred drugouvrščenimi Nemkami. Na tretjem mestu so bile Japonke, ki so za našimi dekleti zaostajale za 59,7 točke.

V nadaljevanju se slika ni spremenila. Košnjekova je v drugo pristala pri 88,5 metra, Jesenkova je bila še dva metra daljša, v svoji »ligi« pa sta bili nato Bodlajeva (98 m) in Erzarjeva (100,5 m), ki sta skočili najdlje med vsemi. Zmagoslavje Slovenk, ki so upravičile vlogo glavnih favoritinj, niti za trenutek ni bilo pod vprašajem. Na koncu je njihova prednost pred srebrnimi Japonkami znašala kar 114,6 točke. Na tretjem mestu so preizkušnjo po neprijetnem padcu Megi Lou Schmidt z zaostankom 120,4 točke končale Nemke.

Taja Bodlaj je skočila 95 in 98 metrov daleč. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Taja Bodlaj je skočila 95 in 98 metrov daleč. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Z ekipo je res lepo stati na najvišji stopnički

»Ni bilo težko ostati miren. Vedela sem, da bodo dekleta naredila razliko, sama sem morala le sproščeno skočiti. To mi je uspelo v drugem skoku, v prvem niti ne. Pritiska ni bilo veliko, ker sem vedela, da so dekleta v bistvu naredila že vse,« je izjavila Erzarjeva in besedo prepustila Bodlajevi: »Občutki so fenomenalni, z ekipo je res lepo stati na najvišji stopnički. To smo resda tudi pričakovale, a ponavadi gre takrat, ko nekaj pričakuješ, hitro kaj narobe. Tokrat so nam vsem štirim skakalkam uspeli dobri skoki in res smo ponosne, da nam je to uspelo.«

Za naše zastopstvo je to že tretja kolajna na tem nordijskem MSP, druga zlata, potem ko sta na posamični tekmi Erzarjeva in Bodlajeva zablesteli s prvim in tretjim mestom.

Preberite še:

Komentarji: