Slovenskega nastopa konec že sredi tekme mešanih štafet

Biatlonsko SP v Östersundu se je za slovensko odpravo začelo slabo, s 25. mestom, zmaga za Norvežane.
Fotografija: Norvežani so bili za četrt minute hitrejši od Nemcev. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Odpri galerijo
Norvežani so bili za četrt minute hitrejši od Nemcev. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP

Östersund – Na biatlonskem svetovnem prvenstvu v švedskem Östersundu so danes podelili prvi komplet odličij, z najžlahtnejšimi pa se je na preizkušnji mešanih štafet – 2 x 6 + 2 x 7,5 km – ovenčala norveška četverica v postavi Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø in Vetle Sjåstad Christiansen, ki je potrebovala sedem dodatnih nabojev, ni pa ji bilo treba v kazenski krog. Za manj kot četrt minute je odpravila Nemce, ki so se morali znajti brez zvezdnice Laure Dahlmeier, ki je tik pred zdajci odpovedala nastop na tekmi.


Le pred Romunijo


Na zmagovalnem odru so se, kjub štirinajstim popravam, znašli še Italijani, ki so za skoraj pol minute pustili za seboj Ruse in gostitelje Švede. Zelo slabo pa se je uvod razpletel za Slovence brez Jakova Faka, ki so na 25. mestu ugnali eno samo četverico, romunsko. Pravzaprav niti niso videli cilja, kapitulirali pa že po manj kot polovici tekme, ko so drugo slovensko predstavnico Leo Einfalt (prva je bila Polona Klemenčič) najboljši ujeli za en krog. To je pomenilo konec tekme za Slovenijo, Klemnu Bauerju in Mihi Dovžanu torej sploh ni bilo treba v smučino.


Velepec: Tega smo se najbolj bali


»Zgodilo se je, česar smo se najbolj bali, da punci ne bosta odnesli 'celih pet'. Pričakovali smo namreč, da bo Polona svoj nastop oddelala brez napake, morda s kako popravo, in bo imela potem Lea prostor tudi za morebiten kazenski krog. Žal pa je šla Polona že na prvem streljanju v kazenski krog in zaostala za vsemi, potem je bilo le še vprašanje časa, kdaj nas bodo ujeli. Dekleti sta še mladi, vadita v okviru mladinske reprezentance, tu pa je tekmovalna raven zelo visoka. Zelo mi je žal, da se je tako razpletlo, a punci morata to čim prej pozabiti, saj imata že jutri nov štart,« je strnil vtise trener Uroš Velepec.


IZIDI


1. Norveška (Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen) 1;17:41,4 (0+7)

2. Nemčija (Vanessa Hinz, Denise Herrmann, Arnd Peiffer, Benedikt Doll) + 13,1 (0+9)

3. Italija (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windsich) 1:09,6 (0+14)

4. Rusija 1:32,4 (0+8)
5. Švedska 1:35,3 (0+10)
6. Češka 1:51,3 (0+3)
7. Ukrajina 2:27,2 (0+10)
8. Francija 2:41,2 (0+15)
9. Poljska 2:48,8 (0+4)
10. Finska 2:53,2 (0+5)
25. Slovenija (Polona Klemenčič, Lea Einfalt, Klemen Bauer, Miha Dovžan) (4+12)

Preberite še:

Komentarji: