Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Košir in Mastnak obstala v osmini finala v Carezzi

Na tretji tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu, drugem paralelnem veleslalomu, slovenski deskarji niso prišli do odmevnejših dosežkov.
Rok Marguč med lansko tekmo na Rogli. FOTO: Tadej Regent/Delo
Rok Marguč med lansko tekmo na Rogli. FOTO: Tadej Regent/Delo
J. K., STA
16. 12. 2021 | 12:25
16. 12. 2021 | 15:53
4:33

Kvalifikacije v Carezzi so obetale več, saj je Žan Košir dosegel tretji čas, nato pa izgubil že prvi izločilni dvoboj proti Italijanu Mauriziu Bormoliniju in končal na devetem mestu. Tim Mastnak je bil 12. Tudi Celjan je po 11. mestu v kvalifikacijah izgubil dvoboj osmine finala, za desetinko sekunde je bil boljši od njega ruski as Dimitrij Loginov, ki je nato izgubil šele v finalu proti Stefanu Baumeisterju. Nemec se je veselil četrte zmage v svetovnem pokalu, tretje mesto je zasedel Italijan Edwin Coratti.

»Zadovoljen sem s kvalifikacijami, s tretjim časom sem si končno dokazal, da zmorem hitro voziti. Žal se je nato vse podrlo. Nisem našel zavoja, kot bi si ga želel, ali sem šel preveč ven s proge, nekajkrat celo v cel sneg, ali preveč direktno na količek. Neravna podlaga me je presenetila, bil sem nemočen. Ampak kvalifikacije me navdajajo z optimizmom, hitro bom imel novo priložnost, moram le vse skupaj sestaviti,« ni bil posebej razočaran Košir.

Podobno velja tudi za Mastnaka: »Spet sem bil hiter. Žal sem v drugi kvalifikacijski vožnji storil napako, ki me je drago stala. V izločilnih bojih nisem mogel izbirati proge, nastopil sem na počasnejši, slabši. Čakal sem, da bi Loginov storil napako, ni je, manjšo sem storil jaz. Sicer sem ga lovil, a je na koncu zmanjkalo proge.«

Rok Marguč je še tretjič zapovrstjo obtičal v kvalifikacijah, ki jih je končal na 29. mestu, brez izločilnih bojev pa sta ostali tudi Gloria Kotnik in Sara Goltes. Je pa 18. mesto Kotnikove zelo lep dosežek, saj se je v Carezzi vrnila potem, ko je zaradi nosečnosti oziroma prodoniškega dopusta izpustila celotno lansko sezono.

Ledecko na poti do nove zmage ustavil padec v finalu

V ženski konkurenci se je med deskarsko karavano začasno vrnila tudi češka zvezdnica Ester Ledecka, ki je tokrat dala prednost deskarskim tekmam pred tekmami alpskega smučanja. Lovila je jubilejno, 20. deskarsko zmago, prišla je do finala, v njem pa naredila napako, padla, tako da se je tretje zmage v karieri veselila Avstrijka Daniela Ulbing. Tretje mesto je zasedla dvakratna zaporedna zmagovalka svetovnega pokala Nemka Ramona Hofmeister.

Svetovni pokal se bo nadaljeval že v soboto, ko bo paralelni veleslalom v Cortini d'Ampezzo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine