Slovenski orel na stopničkah, eden tik za njim, osmerica v točkah

Druga tekma v Planici je zaradi vetra minila brez kvalifikacij, odločala je ena serija, ki jo je dobil Karel Geiger. Bor Pavlovčič tretji, Domen Prevc četrti.
Fotografija: Bor Pavlovčič je tretjič skočil na zmagovalni oder. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters
Odpri galerijo
Bor Pavlovčič je tretjič skočil na zmagovalni oder. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters

Drugo tekmo finala sezone v smučarskih skokih je na letalnici pod Poncami krojil veter, zaradi katerega so odpovedali kvalifikacije, izvedli so samo eno serijo s 67 skakalci, najboljše pa se je v spremenljivih razmerah znašel svetovni prvak v poletih Nemec Karl Geiger, ki je bil boljši od včerajšnjega zmagovalca Rjojuja Kobajašija.

image_alt
Ko kljunejo slovenski orli, frči perje




Slovenci so dosegli lep posamični in tudi ekipni uspeh. Tretji je bil Bor Pavlovčič, četrti pa Domen Prevc. Izkazalo so se tudi Peter Prevc z 11. mestom, Žiga Jelar z 12. in Anže Semenič z 19.

Karl Geiger je spet zablestel v Planici. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters
Karl Geiger je spet zablestel v Planici. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters


Do točk so prišli še obetavni Lovro Kos (21.), Cene Prevc z osebnim rekordom 232,5 m (22. mesto) in v tej sezoni najboljši med orli Anže Lanišek (26.). Timi Zajc je bil 35., Tilen Bartol 47., Žak Mogel 54., Rok Justin 58. in Tjaš Grilc 65.


 

Jutri ekipna tekma


Jutri se bo ob 10. uri začela ekipna tekma, zadnje dejanje sezone pa bo v nedeljo s posamično tekmo na letalnici bratov Gorišek. Na ekipni tekmi bodo nastopili najboljši štirje z današnje tekme, Pavlovčič, Domen in Peter Prevc ter Jelar, je potrdil glavni trener Robert Hrgota. Kot je poudaril, je glavni cilj njegovih varovancev skok na oder za zmagovalce.

Domen Prevc je izjemen letalec. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters
Domen Prevc je izjemen letalec. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters

Preberite še:

Komentarji: