Smučarski skakalci in skakalke bodo dvakrat tekmovali v Lillehammerju

Veter in dež odpihnila in odplaknila današnji posamični tekmi na Holmenkollnu nad Oslom.
Fotografija: Nemški smučarski skakalec Constantin Schmid presenetljivo vodi v seštevku norveške turneje Raw Air. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nemški smučarski skakalec Constantin Schmid presenetljivo vodi v seštevku norveške turneje Raw Air. FOTO: Reuters

Ljubljana – Zaradi premočnega vetra (do 10 m/s) ter vode v zaletni smučini in na koncu doskočišča so bili norveški prireditelji turneje Raw Air (Surov zrak) prisiljeni odpovedati obe današnji posamični tekmi smučarskih skakalcev in skakalk za svetovni pokal na slovitem Holmenkollnu nad Oslom.

Odpadlo moško preizkušnjo bodo skušali izpeljati jutri v Lillehammerju. Zeleno luč zanjo bodo po uradnem treningu (14.45) prižgali ob 17.15. Na njej bodo nastopili skakalci, ki so se prebili skozi kvalifikacije na Holmenkollnu. Slovenci bodo imeli naslednje štartne številke: 21 – Žiga Jelar, 32 – Domen Prevc, 35 – Timi Zajc, 37 – Anže Lanišek in 42 – Peter Prevc.

V torek bodo nato na veliki Olimpijski skakalnici – kot je bilo tudi predvideno – izpeljali še drugo posamično tekmo (17.00), ki jo bodo začeli po kvalifikacijah (15.45). Tudi odpovedano žensko preizkušnjo v Oslu bodo nadomestili v Lillehammerju, prva skakalka pa se bo po zaletišču spustila ob 20. uri. Slovenke bodo imele naslednje štartne številke: 12 – Špela Rogelj, 23 – Ema Klinec in 24 – Nika Križnar.

Preberite še:

Komentarji: