Štefan Hadalin: Srce, trdo delo in vera v uspeh! (VIDEO)

»Dan je bil dolg, med odmorom med smukaškim in slalomskim delom sem si šel v apartma pripravit pašto.«
Fotografija: Štefan Hadalin se je ponosno okitil s srebrom. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Odpri galerijo
Štefan Hadalin se je ponosno okitil s srebrom. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP

Åre – Morda je bila alpska kombinacija danes zadnjič v programu svetovnih prvenstev alpskih smučarjev. Če je bila, potem ima Slovenija zadnjega svetovnega podprvaka. Srebrni Štefan Hadalin, ki ga je do zmage po najboljšem času slalomskega dela ločilo manj kot četrt sekunde, je sploh prvi Slovenec na zmagovalnem odru na tej ravni tekmovanj po Mitji Kuncu, ki je bil tretji v slalomu leta 2001 v St. Antonu. Naša odprava je torej v dveh dneh osvojila dve kolajni in si po uspešnosti na prvenstvu deli tretje mesto. Zvečer so Štefu v središču Åreja slovesno podelili srebrno odličje.

Štefan Hadalin ob še dveh slalomskih mojstrih, Alexisu Pinturaultu in Marcu Schwarzu. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Štefan Hadalin ob še dveh slalomskih mojstrih, Alexisu Pinturaultu in Marcu Schwarzu. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP


Zgrabil priložnost


»Noro, brez besed sem. Zgrabil sem ponujeno priložnost. Smuka nisem odpeljal najbolje, nekaj napak je bilo, mislil sem že, da ne bo zadostovalo za trideseterico. A se je srečno izšlo. Že na ogledu sem vedel, da razmere na slalomu za višje številke ne bodo enostavne. Rekel sem si, da je to moja priložnost in jo moram zagrabiti. Poskusil sem, dobro taktično in tehnično odsmučal, kar je zadostovalo za odličje,« se je po koncu srebrne kombinacije smejalo 23-letnemu Vrhničanu.


Hitrejši od Pinturaulta


»Ko sem videl, da se je Alexisu Pinturaultu izšel precej soliden slalom, pa je v njem vseeno zaostal za menoj, sem si rekel, da bo moj čas morda dovolj za uvrstitev med najboljših šest, morda osem kombinatorcev. Nato so se zaostanki začeli kopičiti, recimo pri Luci Ärniju, ki je dober slalomist, tudi Marco Schwarz je bil prepočasen. Potem se mi je počasi začelo svitati, da bo mogoče dovolj za boljši rezultat. Nestrpno sem čakal in zdaj je, kar je,« je dodal nekdanji mladinski svetovni prvak v kombinaciji.

Zmagovalna formula: srce, trdo delo, vera v uspeh! FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Zmagovalna formula: srce, trdo delo, vera v uspeh! FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP


Dan, ko privrejo vsa čustva iz tebe


»Pride tak dan, ko privrejo iz tebe vsa čustva po mnogih trdih treningih, trudu in delu zadnjih let. Gre za to, da se skušaš zbrati, živiš le za ta trenutek, ne obremenjuješ se s tem, kaj bo, če bo ali če ne bo. Dan je bil dolg, med odmorom med smukaškim in slalomskim delom sem si šel v apartma pripravit pašto. Tudi po koncu tekme ni bilo časa, moral sem na dopinško kontrolo, pred novinarje. Na razglasitev rezultatov sem prišel sedem minut pred začetkom, še dobro, da so mi reprezentančni kolegi pripravili vsa oblačila,« je za nacionalno televizijo po podelitvi kolajn v središču mesta poudaril Štef, o receptu za uspeh pa: »Srce, trdo delo in vera v uspeh!«

Najboljši trije kombinatorci na morda zadnji izvedbi te discipline na SP. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Najboljši trije kombinatorci na morda zadnji izvedbi te discipline na SP. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Preberite še:

Komentarji: