Švicarki domača tekma, le Ferkova do točk

Lara Gut-Behrami je zmagovalka superveleslaloma v Crans Montani, Ilka Štuhec zunaj trideseterice.
Fotografija: Lara Gut-Behrami se je veselila nove zmage. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Lara Gut-Behrami se je veselila nove zmage. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Švicarka Lara Gut-Behrami je znova med zmagovalkami superveleslalomov. Švicarka je 28. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark osvojila v domači Crans Montani. Drugič po vrsti je za najboljši slovenski dosežek na superveleslalomih poskrbela Maruša Ferk, ki je s startno številko 39 vpisala 25. mesto (+2,25). Ilka Štuhec je končala na 32. mestu.

Izkušena švicarska tekmovalka Gut-Behramijeva je znova našla zmagovite občutke na domačem prizorišču, ki sicer ne sodi med njene najljubše. Vpisala je 14. superveleslalomsko zmago v svetovnem pokalu, drugo po vrsti, po tem ko je bila januarja najhitrejša tudi v St. Antonu.

Gut-Behramijeva je lastnica največ superveleslalomskih zmag med še aktivnimi smučarkami. Pred njo so Nemka Katja Seizinger (16), Avstrijka Renate Götschl (17) in Američanka Lindsey Vonn (28). Po številu zmag je tretja najuspešnejša Švicarka v svetovnem pokalu. Pred Gut-Behramijevo sta le Erika Hess z 31 zmagami in nedosegljiva Vreni Schneider s 55.

Ilka Štuhec je ostala brez točk. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Ilka Štuhec je ostala brez točk. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP


Zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala 2015/16 je prišla do druge zmage v sezoni in četrtih stopničk, potem ko je bila tretja na paralelni tekmi v Zürsu. Stopničke so bile v znamenju švicarsko-avstrijsko-italijanskega troboja. Druga je bila Avstrijka Tamara Tippler (+0,93), tretja Italijanka Federica Brignone (+1,02).
 

Vlhova ostaja vodilna 


Gut-Behramijeva (245) se je z zaporedno zmago utrdila na prvem mestu v seštevku discipline. Pred rojakinjo Corinne Suter vodi za 76 točk. Tretja je Brignonejeva, ki zaostaja zgolj štiri točke za Suterjevo. Zmagovalka prvega superveleslaloma Čehinja Ester Ledecka, ki je padla na sobotnem smuku, je šla na start in bila danes 15.

Tudi po dveh smukih in superveleslalomu v Crans Montani ostaja na mestu vodilne v seštevku zime Petra Vlhova (861). Na drugem in tretjem mestu sta Švicarki Michelle Gisin (743) in Gut-Behramijeva (667).

Maruša Ferk ni del slovenske reprezentance. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Maruša Ferk ni del slovenske reprezentance. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP


Za najboljši slovenski dosežek je presenetljivo znova poskrbela 32-letna tekmovalka iz Blejske Dobrave, ki ni del uradne slovenske reprezentance ter je še poleti in jeseni prek družbenih omrežjih zbirala finančna sredstva in donacije za nadaljevanje kariere. Ferkova je še na drugem superveleslalomu po vrsti bila najboljša Slovenka. Preizkušnjo v St. Antonu je končala na 16. mestu.
 

Bolečine v gležnju


Štuhčeva je v St. Antonu nastopila s poškodovanim desnim gležnjem. Še na drugem superveleslalomu po vrsti je vpisala ničlo. Njen zaostanek je znašal 3,16 sekunde. Najboljšo trideseterico je zgrešila za 11 stotink. Naslednja ženska postaja bo v torek veleslalom na Kronplatzu. Pred odhodom na februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo pa se bodo specialistke za hitri disciplini ustavile še v Garmisch-Partenkirchnu. Mariborčanka bo na SP prihodnji mesec v Cortini napadala še tretji zaporedni naslov svetovne prvakinje v smuku.

Preberite še:

Komentarji: