Tande bo pičlega pol leta po srhljivem padcu v Planici spet tekmoval

Trener Andreas Vilberg prepričan, da je norveški skakalni zvezdnik konec tedna na prireditvi za celinski pokal v Oslu sposoben tudi zmagati.
Fotografija: Daniel-Andre Tande se že veseli preizkušenj konec tega tedna v domačem Oslu. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Daniel-Andre Tande se že veseli preizkušenj konec tega tedna v domačem Oslu. FOTO: Christof Stache/AFP

Norveški smučarski skakalec Daniel-Andre Tande se bo manj kot pol leta po grozljivem padcu, ki ga je konec marca doživel na finalu svetovnega pokala 2020/21 na letalnici v Planici, spet podal na tekmo. V soboto in nedeljo se bo namreč udeležil dvodnevne prireditve za celinski pokal v domačem Oslu.

»Čudovito bo spet tekmovati, poleg tega na domači skakalnici Midtstubakken. Zagotovo bom užival, zato že komaj čakam, kaj mi bodo prinesli moji skoki,« se 27-letni zvezdnik iz Narvika, sicer član kluba Kongsberg, veseli preizkušenj »2. svetovne lige« konec tega tedna na srednji skakalnici na Holmenkollnu.

image_alt
Naslednji cilj? Prvi turški polet prek 200 metrov


Da se bo Tande znova preizkusil na tekmi, veseli tudi trenerja Andreasa Vilberga. »To je bila za Daniela dolga vrnitev od padca v Planici. Veseli me, da je spet nared za dokazovanje na tekmah. To zanj ne bo nikakršno ogrevanje, Tande je sposoben tudi zmagati,« je presodil Vilberg, ki je v zadnjem obdobju bedel nad Tandejem.

To bo prvo mednarodno tekmovanje v smučarskih skokih na Norveškem po marcu 2020, ko so zaradi pandemije novega koronavirusa prekinili turnejo Raw Air (surov zrak). »Hvaležni smo prirediteljem, da bodo omogočili tekmo na domačih tleh,« je še povedal Vilberg.

image_alt
Urša tega res ni pričakovala: Če bi mi to kdo rekel ...


Ob Tandeju bodo pod norveško zastavo v soboto in nedeljo skakali še Anders Fannemel, Joacim Ødegaard Bjøreng, Oscar Petersen Westerheim, Jo Roemme Mellingseter, Sølve Jokerud Strand, Eirik Leander Fystro, Benjamin Østvold, Andreas Granerud Buskum, Anders Ladehaug, Fredrik Villumstad in Bendik Jakobsen Heggli.

Preberite še:

Komentarji: