Tekači z Brodarjem in Hattestadom

Dosedanji glavni trener Stefano Saracco bo poslej skrbel le za Anamarijo Lampič
Fotografija: Nejc Brodar bo v novi sezoni opravljal odgovorno vlogo glavnega trenerja pri tekaški reprezentanci.
Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Nejc Brodar bo v novi sezoni opravljal odgovorno vlogo glavnega trenerja pri tekaški reprezentanci. Foto Leon Vidic/Delo

Planica – Med uvodnimi pripravami slovenskih smučarskih tekačev ni več dvomov o glavnih strokovnih vlogah za novo sezono. Potem ko so pri odboru za tek SZS za novega vodjo reprezentance določili Nejca Brodarja, si je Škofjeločan izbral pomočnika. Z njim delal bo Norvežan Ola Vigen Hattestad, partner naše dolgoletne reprezentantke Katje Višnar. Za slovenski tek je vsekakor navzočnost olimpijskega zmagovalca iz dežele, ki ohranja ugled vodilne tekaške velesile, dobrodošla, cilje v poolimpijski zimi pa je nedvomno zvišala tudi izbira Planice za prirejanje nordijskega SP 2023.
"Večjega motiva za prihodnost si kar nismo mogli predstavljati, verjamemo, da se bo zdaj novi rod zelo zagnano lotil treninga in tekem, na domačem snegu bi se seveda želeli predstaviti v lepi luči," je poudaril Brodar in potrdil, da dosedanji glavni trener Strefano Saracco, ostaja sodelavec reprezentance, a poslej bo vodil le našo najuspešnejšo tekačico zadnjih dveh sezon Anamarijo Lampič. "Upam, da bo res tako, želela bi si namreč še naprej delati po Stefanovem programu," pravi 22-letna Gorenjka. Vrednost pogodbe italijanskega strokovnjaka bo pri SZS, razumljivo, tri- do štirikrat nižja kot doslej, neuradno naj bi poslej znašala okrog 15.000 evrov za sezono.
Novi predlog štaba pa seveda mora potrditi strokovni svet, ki ga vodi Robert Kerštajn, naš nekdanji reprezentant, zdaj ravnatelj OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah.

Komentarji: