Težave Nike Prevc & Co. na Japonskem

Slovenske smučarske skakalke so v Saporo, kjer bosta konec tedna naslednji tekmi za svetovni pokal, pripotovale brez prtljage in celotne opreme.
Fotografija: Nika Prevc vodi v skupni razvrstitvi za svetovni pokal. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Nika Prevc vodi v skupni razvrstitvi za svetovni pokal. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih se bo nadaljeval v Saporu, kjer bosta ta konec tedna dve tekmi na veliki olimpijski napravi Okurajama (HS-134). Slovenska reprezentanca se je znašla v težavah, saj je danes na Japonsko pripotovala brez prtljage in celotne opreme.

»V tem trenutku aktivno sodelujemo z letalskimi družbami in agencijo ter pristojnimi pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS), da bi čim prej rešili zaplet. Ker se je podobno zgodilo tudi nekaterim drugim ekipam, bomo odgovorne pri FIS zaprosili za preložitev kvalifikacij, v kolikor tekmovalke ne bodo pravočasno prejele opreme in prtljage,« je sporočil Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi pri smučarski zvezi Slovenije (SZS).

image_alt
Boji se, da želenega študija ne bo mogla usklajevati s smučarskimi skoki

Ob Niki Prevc, nosilki rumene majice vodilne v skupni razvrstitvi za svetovni pokal, so sicer na Japonsko odletele še Ema Klinec, Katra Komar in Nika Križnar. Kvalifikacije naj bi se jutri začele ob 16.30 po lokalnem času oziroma ob 8.30 po srednjeevropskem.

Preberite še:

Komentarji: