Timi Zajc in Urša Bogataj razred zase na državnem prvenstvu v Planici

Mladi smučarski skakalec SSK Ljubno BTC je prepričljivo opravil s tekmeci na Bloudkovi velikanki. Med dekleti je zanesljivo zmagala 26-letna Ilirijanka.
Fotografija: Timi Zajc se je prepričljivo ovenčal z naslovom državnega prvaka.  FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Timi Zajc se je prepričljivo ovenčal z naslovom državnega prvaka.  FOTO: Matej Družnik/Delo

Timi Zajc, ki je minulo soboto navdušil s tretjim mestom na tekmi za svetovni pokal v Engelbergu, je novi prepričljivi državni prvak v smučarskih skokih. Na Bloudkovi velikanki v Planici je 21-letni član SSK Ljubno BTC zanesljivo opravil z vsemi tekmeci, potem ko je imel v obeh serijah najboljši dosežek (137,5 m in 135 m).

»Po dolgem času sem spet državni prvak in sem zelo vesel. Od Engelberga naprej kažem lepe skoke in sem res v zelo dobri formi. V takšnem slogu moram zdržati do novoletne turneje,« je izjavil Zajc. S srebrno kolajno se je ovenčal Ilirijan Lovro Kos (138 m in 136,5 m), ki je za Timijem zaostal za 11,9 točke, bronastega Ceneta Prevca (128 m in 136 m) pa je od zmagovalca ločilo že 23,3 točke.

Lanski državni prvak Anže Lanišek (129 m in 129 m) se je moral sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom. Za 25-letnim članom SSK Mengeš, ki je kot najboljši Slovenec ta čas četrti tudi v skupni razvrstitvi za svetovni pokal, sta se zvrstila Anže Semenič (129,5 m in 132,5 m) in Peter Prevc (123,5 m in 134 m).

Na moštveni tekmi se je zmage veselila prva ekipa kranjskega Triglava (v postavi Cene Prevc, Peter Prevc, Mark Hafnar in Žiga Jelar), ki je skoraj za sto točk premagala drugouvrščeno Ilirijo (Matija Štemberger, Lovro Kos, Maksim Bartolj in Matija Vidic). Na tretjem mestu je pristala zasedba SSK Ljubno BTC (Timi Zajc, Žak Mogel, Matevž Samec in Gorazd Završnik).

Diplome so prejeli še četrtouvrščeni SSK Velenje, petouvrščeni Triglav Kranj II in šestouvrščeni SSK Mengeš.

To je bila za naše skakalce zadnja tekma pred jubilejno 70. novoletno turnejo, ki se bo s kvalifikacijami v torek začela v Oberstdorfu. Na njej bodo Slovenijo zastopali Lovro Kos, Anže Lanišek, brata Cene in Peter Prevc, Timi Zajc in Žiga Jelar, ki je na današnji posamični tekmi na državnem prvenstvu zasedel sedmo mesto.

Urša Bogataj je zmagala med dekleti. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Urša Bogataj je zmagala med dekleti. FOTO: Jens Schlueter/AFP

Urša Bogataj za 9,9 točke ugnala Emo Klinec

Med dekleti je bila najboljša Ilirijanka Urša Bogataj (131,5 m in 132,5 m), ki je za za 9,9 točke preskočila drugouvrščeno Emo Klinec (127 m in 129 m). Na tretje mesto se je uvrstila branilka naslova državne prvakinje Nika Križnar (127,5 m in 129 m), ki je za zlato Bogatajevo zaostala za 11,5 točke.

»Naredila sem dva zelo dobra skoka in zelo sem zadovoljna z naslovom državne prvakinje,« je po zmagoslavju omenila 26-letnica iz Briš pri Polhovem Gradcu, ki je kot skupno tretja najboljša Slovenka tudi v točkovanju za svetovni pokal.

Na četrtem mestu je pristala Špela Rogelj (121 m in 123,5 m), peta je bila Jerneja Brecl (122,5 m in 119 m), najboljšo šesterico pa je zaokrožila Nika Prevc (120,5 m in 118,5 m).

Konec tega leta bodo vse oči ženskih skokov uprte v Ljubno ob Savinji, kjer bo med 30. decembrom in 1. januarjem prvič na sporedu silvestrska turneja svetovnega pokala.

Preberite še:

Komentarji: