Timi Zajc v kvalifikacijah le za Norvežanoma

Na nedeljsko posamično tekmo v Zakopanah so se prebili vsi Slovenci z izjemo Jurija Tepeša.
Fotografija: Timi Zajc je bil razpoložen tako na treningih kot v kvalifikacijah. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Timi Zajc je bil razpoložen tako na treningih kot v kvalifikacijah. FOTO: Roman Šipić/Delo

Zakopane – Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je bil med najboljšimi v današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko posamično tekmo svetovnega pokala v Zakopanah. S skokom, dolgim 134.5 metra, je namreč zasedel tretje mesto (122,2 točke), predse pa spustil le Norvežana Roberta Johanssona (135.5 metra, 123,9 točke) in Johanna Andreja Forfanga (138.5 metra, 129,8 točke).


Kobajaši ga je polomil


Tik za Zajcem sta končala še Avstrijec Stefan Kraft (130.5 metra), ki je skočil z nižjega zaletišča in za najuspešnejšim Slovencem zaostal le desetinko točke, in Rus Jevgenij Klimov, ki je resda jadral kar 136.5 metra daleč, a je bil zaradi slabih ocen in večjega vetrovnega odbitka še dodatni dve desetinki točke zadaj. Polomil ga je z naskokom najboljši skakalec dosedanjega dela sezone, Japonec Rjoju Kobajaši, ki je pristal pri natanko 120 metrih in zasedel zgolj 31. mesto. Njegova daljava je bila komaj 36. med vsemi kvalifikanti.


Prekratek le Tepeš


Med 16 tekmovalci, ki so ostali brez nedeljske tekme, je bil tudi en Slovenec, Jurij Tepeš, ki ga je neslo zgolj 111 metrov daleč, kar je zadostovalo za 52. mesto kvalifikacij, njegov izplen (79,9) pa je bil za več kot pet točk preskromen za preboj na preizkušnjo. Uspešnejši so (poleg Zajca) bili Anže Lanišek na 20. mestu (107,6 točke, 131.5 metra), Domen Prevc (127 metrov) in Tilen Bartol (121 metrov), ki sta si s po 102,1 točke razdelila 28. mesto, in Anže Semenič (99,7 točke, 122.5 metra) na 34. mestu.


Uspešen že na treningih


Jutri bo v Zakopanah na sporedu ekipna preizkušnja pod žarometi z začetkom ob 16.15, v nedeljo pa še posamična (ob 16. uri). »Naredil sem tri zelo dobre skoke, moja predstava je bila na kar visoki ravni, v nedeljo upam na čim boljšo uvrstitev,« je bil po kvalifikacijah v težkih vremenskih razmerah – ob spreminjajoči se smeri in jakosti vetra ter rahlim sneženjem – zadovoljen Zajc, ki je že pred tem blestel tudi v obeh serijah za trening, v katerih je vpisal četrto (126 metrov) oziroma tretjo oceno (135.5 metra).
 

Preberite še:

Komentarji: