Urša Bogataj odlična tretja tudi v Ramsauu

Na tekmi smučarskih skakalk za svetovni pokal v Avstriji se je četrte zaporedne zmage veselila domača zvezdnica Marita Kramer.
Fotografija: Od Urše Bogataj (levo) sta bili boljši le avstrijska zmagovalka Marita Kramer (na sredini) in drugouvrščena Nemka Katharina Althaus (desno). FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Odpri galerijo
Od Urše Bogataj (levo) sta bili boljši le avstrijska zmagovalka Marita Kramer (na sredini) in drugouvrščena Nemka Katharina Althaus (desno). FOTO: Georg Hochmuth/AFP

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj je navdušila tudi na tekmi za svetovni pokal v Ramsauu (HS-98). S skokoma, dolgima 90 in 89 metrov, je osvojila tretje mesto. To so že njene četrte stopničke v olimpijski zimi 2021/22.

Nove zmage, že četrte zaporedne, se je razveselila avstrijska zvezdnica Marita Kramer (92 m in 90 m), ki je za 4,1 točke preskočila drugouvrščeno Nemko Katharino Althaus (88,5 m in 90 m) in za 7,7 tretjeuvrščeno Bogatajevo. »Razmere na tekmi so bile zelo težke, saj je veter pihal v hrbet. Zato sem zelo vesela, da mi je kljub temu uspelo sestaviti dva dobra skoka,« je dejala Bogatajeva.

Zelo dobro sta se odrezali tudi Ema Klinec (88,5 m in 84,5 m) in Nika Križnar (93,5 m in 96 m), ki sta pristali na petem oziroma šestem mestu. Toda Križnarjeva, ki je bila v obeh serijah najdaljša med vsemi (v finalu je izenačila lanski rekord Kramerjeve), je še boljšo uvrstitev pokvarila s slabšima doskokoma.

Od naših je točke osvojila tudi Špela Rogelj (86 m in 78 m), ki je s trinajstega zdrsnila na končno 17. mesto. Katra Komar in Maja Vtič sta obtičali že v včerajšnjih kvalifikacijah.

Nika Križnar je izenačila rekord skakalnice v Ramsauu. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Nika Križnar je izenačila rekord skakalnice v Ramsauu. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

Bogatajeva tretja že po uvodni seriji

Slovenskim smučarskim skakalkam je odlično kazalo že po uvodni seriji tekme za svetovni pokal v Ramsauu. Urša Bogataj (90 m) je že pred finalom držala tretje mesto za vodilno Avstrijko Marito Kramer (92 m) in drugouvrščeno Nemko Katharino Althaus (88,5 m).

V zelo dobrem položaju sta bili tudi petouvrščena Ema Klinec (88,5 m) in šestouvrščena Nika Križnar (93,5 m), ki je skočila najdlje med vsemi, vendar pa je zaradi sonožnega doskoka, po katerem ni veliko manjkalo, pa bi z zadnjico podrsala po snegu, prejela zelo nizke ocene za slog. Naša četrta tekmovalka Špela Rogelj (86 m) je zasedala 13. mesto.

S preizkušnjo v Ramsauu se je začelo tudi novoustanovljeno tekmovanje Alpska krona, ki jo bo – tako kot ček za 10.000 evrov – prejela najboljša skakalka v seštevku treh tekem v Avstriji (ob današnji še na dveh konec februarja v Hinzenbachu).

Naslednji preizkušnji za svetovni pokal bosta 31. t. m. in 1. januarja na Ljubnem ob Savinji.

Preberite še:

Komentarji: