Urši Bogataj v Titisee-Neustadtu prve stopničke v sezoni

Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus je bila najuspešnejša na domači tekmi, olajšanje v slovenski ekipi.
Fotografija: Urša Bogataj je bila po prvi seriji druga, na koncu tretja. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Urša Bogataj je bila po prvi seriji druga, na koncu tretja. FOTO: Blaž Samec/Delo

Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus (269,3 točke) je bila najuspešnejša na domači tekmi svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu. Najboljša Slovenka je bila danes dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj (258,1), ki je za svoje prve stopničke v sezoni zasedla tretje mesto. Druga je bila Norvežanka Silje Opseth (260,9).

Šestindvajsetletna Althaus je bila danes razred zase. Dobila je že dopoldanske kvalifikacije, vodila po prvi seriji in v finalu zdržala pritisk, da je razveselila domače navijače z drugo zmago v svetovnem pokalu to zimo, skupno pa je dosegla deseto zmago na tekmovanjih najvišje ravni.

Tudi 27-letna Bogataj je že v prvi seriji na skakalnici Hochfirst pokazala dober nastop, saj je za vodilno nemško tekmico na drugem mestu zaostajala le za 1,4 točke. V finalu ji je uspel še en dober skok, ki je prve stopničke v sezoni prinesel ne le njej, temveč na veliko olajšanje tudi celotni slovenski ženski vrsti.

»Vesela sem, da sta mi danes na tekmi uspela dva kar v redu skoka. Morda je katera druga naredila kakšno napako in vesela sem, da sem lahko zraven najboljših,« je dejala današnja junakinja slovenskega tabora.

V finalu še tri Slovenke

V finalu sta dodali plin tudi Nika Križnar (245,6 točke), deveta po prvi seriji, ki je napredovala na šesto mesto, in Ema Klinec (231 točk), ki je s 17. skočila na 12. mesto. Do točk je med peterico Slovenk prišla tudi Nika Prevc (180,9) z 28. mestom, medtem ko je brez finala ostala Maja Vtič, saj je tekmo končala po prvi seriji na 32. mestu.

»Z današnjimi skoki sem delno zadovoljna, zato ker je bil drugi skok takšen, kot sem si ga želela, prvi pa je bil, če rečem po domače, 'v rože'. To še ni tisto, kar si želim,« je po nastopu ocenila Nika Križnar.

Skakalke zdaj čaka dva tedna in pol tekmovalnega premora, nato pa bo že na vrsti prvi vrhunec sezone, silvestrska turneja. Ta se bo letos s prvo tekmo začela 28. decembra v Beljaku, 29. bo v sosednji Avstriji sledila še ena tekma, končala pa v Ljubnem ob Savinji, kjer bosta v tradicionalno najboljši postojanki ženske sezone svetovnega pokala še dve tekmi.

Preberite še:

Komentarji: