Urško je v hudem mrazu pogrel adrenalin

Pribošičeva v kvalifikacijah uvodne preizkušnje sezone v olimpijski disciplini snežni park v Calgaryju zasedla 14. mesto.
Fotografija: Urška Pribošič je bila zadovoljna s svojim nastopom po dolgem premoru. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Urška Pribošič je bila zadovoljna s svojim nastopom po dolgem premoru. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenska deskarka prostega sloga Urška Pribošič je v kvalifikacijah tekme za svetovni pokal v Calgaryju zasedla 14. mesto. To ni bilo dovolj, da bi se 31-letna Blejka, ki se je po skorajda enoletnem premoru zaradi poškodbe vrnila v karavano, uvrstila v finale preizkušnje v olimpijski disciplini snežni park (slopestyle). Bolje je opravila s prvo od dveh kvalifikacijskih voženj, za katero je prejela oceno 48,48.

»Z vrnitvijo sem zadovoljna. Skoke in trike v prvi kvalifikacijski vožnji sem izvedla po načrtu. Deskali smo v lepem sončnem vremenu in brezvetrju, še vedno pa je tu zelo hladno, skorajda minus trideset stopinj Celzija. Ampak me je pogrel adrenalin,« je povedala Pribošičeva, ki je dosegla svojo trinajsto uvrstitev med najboljšo petnajsterico.

V kvalifikacijah pred današnjim finalom uvodne tekme olimpijske sezone v snežnem parku sta bila najboljša Japonka Kokoma Murase in Kanadčan Mark McMorris, ki se je z nalepko na deski spomnil tudi nedavno tragično preminulega deskarja Marka Grilca.

Naj Mekinc, drugi Slovenec na tekmi, si je med ogrevalno vožnjo poškodoval gleženj, zaradi česar potem ni nastopil.

Preberite še:

Komentarji: