Anže Lanišek spet korak bližje najboljšim

Japonski smučarski skakalec Rjoju Kobajaši je bil razred zase na drugi tekmi za svetovni pokal v Engelbergu.
Fotografija: Anže Lanišek si je danes v Engelbergu priskakal sedmo mesto. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek si je danes v Engelbergu priskakal sedmo mesto. FOTO: Jens Schlueter/AFP

Na drugi tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Engelbergu se je zmage veselil japonski zvezdnik Rjoju Kobajaši (132,5 m in 136,5 m), ki sta mu družbo na odru za najboljše delala drugouvrščeni Nemec Karl Geiger (135 m in 131,5 m) in tretjeuvrščeni Norvežan Marius Lindvik (133 m in 138,5 m). Švicar Killian Peier (136,5 m in 132 m), ki je po uvodni seriji še vodil, je še drugi dan zapored zdrsnil na nehvaležno četrto mesto.

Najboljši Slovenec je bil tokrat Anže Lanišek (125 m in 132 m), ki je v zahtevnih razmerah z močnim vetrom v hrbet zasedel sedmo mesto. »Spet dobra tekma zame, pokazal sem, da znam skočiti tudi v težkih razmerah. Tekma je bila kar kaotična. Veter je odigral veliko vlogo. To se je hitro videlo, razpon je bil kar precej velik,« je bil zadovoljen 25-letni član SSK Mengeš.

Cene Prevc (126 m in 132,5 m) je kot naš drugi najvišje uvrščeni skakalec pristal na 13. mestu. »Tekma je bila kar živahna, malo smo se tudi načakali. En skok sem naredil kar dobro, drugega ne. Vem, kaj lahko kaj popravim, s tem pa grem zdaj naprej na trening,« je izjavil 25-letni skakalec kranjskega Triglava.

Rjoju Kobajaši je bil tokrat najboljši. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Rjoju Kobajaši je bil tokrat najboljši. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Timi Zajc (116,5 m in 129,5 m), ki je včeraj navdušil s tretjim mestom, je to pot izvlekel 17. mesto, Peter Prevc (124,5 m in 114,5 m) in Lovro Kos (121 m in 110,5 m) pa sta v finalu zasedla zadnji dve mesti.

Domen Prevc se je tokrat prebil skozi kvalifikacije, vendar pa nato v uvodni seriji s 108,5 metra preizkušnjo končal šele na 47. mestu.

To je bila zadnja tekma za svetovni pokal pred novoletno turnejo, ki bo med 28. decembrom in 6. januarjem na štirih znamenitih skakalnicah v Nemčiji in Avstriji.

Preberite še:

Komentarji: