V kvalifikacijah kar tri Slovenke med najboljšo peterico

Japonska šampionka Sara Takanaši skočila v vlogo prve favoritinje za jutrišnjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.
Fotografija: Ema Klinec se je v kvalifikacijah izkazala s tretjim mestom. FOTO: Jure Makovec
Odpri galerijo
Ema Klinec se je v kvalifikacijah izkazala s tretjim mestom. FOTO: Jure Makovec

Slovenske smučarske skakalke so v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu pustile imeniten vtis. Najbolje se je odrezala Ema Klinec, ki je s skokom, dolgim 98 metrov, osvojila tretje mesto. Zaostala je le za japonsko šampionko Saro Takanaši (103 m) in Avstrijko Marito Kramer (101,5 m).
Spored Nordijskega SP Foto Zx
Spored Nordijskega SP Foto Zx


Tik za Klinčevo se je uvrstila četrtouvrščena Jerneja Brecl (102 m), bronasti z nedavnega mladinskega svetovnega prvenstva v Lahtiju pa je na petem mestu za ovratnik dihala vodilna skakalka v svetovnem pokalu Nika Križnar (98,5 m). Zanesljivo se je skozi kvalifikacijsko sito prebila tudi Urša Bogataj (91,5 m), ki je pristala na 18. mestu.

»Danes sem bila zelo zadovoljna s skokom v poskusni seriji (103,5 m/2.). Po dolgem času mi je uspel res vrhunski nastop, med katerim sem res uživala. V kvalifikacijah sem izvedla zelo podoben skok oziroma je bil malce slabše v zraku, kar se je to hitro poznalo. Za jutri je recept znan. Mirno in osredotočeno na nalogo,« je izjavila Klinčeva.

Zadovoljna je bila tudi Breclova. »V kvalifikacijah mi je uspel zelo dober skok. Upam, da bom takšna dvakrat ponovila na tekmi. Skakalnica pa mi zelo ustreza,« je dejala 19-letna mladinka iz SSK Mislinja.

Križnarjeva je imela mešane občutke. »Za mano je malce težji dan. Želela sem proučiti skakalnico, da bi bilo jutri lažje iti v tekmo. A sem si pustila še izziv za jutrišnjo poskusno serijo. Upam, da bom rešila uganko in potem lažje zadihala. Je pa res, da imam polno glavo in upam, da bom to čim hitreje uredila, našla tiste prave občutke in začela spet uživati tako kot v Rasnovu,« si je zaželela 20-letna članica iz SSK Žiri.

Bogatajeva je bila še kar zadovoljna s poskusnim skokom (95,5 m/5.), s kvalifikacijskim pa ne. »Upam, da se bom zbrala na tekmi in naredila kakšen v redu nastop,« je povedala 25-letna Ilirijanka.

Glavni trener Zoran Zupančič je kvalifikacijske nastope svojih izbrank ocenil za uspešne. »Izkupiček ni bil stoodstoten, a smo mu vedno bližje. Dekleta znajo skakati, dobro smo pripravljeni. Jutri je nov dan. Upamo, da bo naš dan. Vse tekmovalke so sposobne presenetiti,« je omenil slovenski selektor.

Tekma na srednji napravi pod Senčno goro (HS-106) se bo jutri začela ob 17. uri. Na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Seefeldu se je pred dvema letoma z zlato lovoriko ovenčala Norvežanka Maren Lundby, ki je v tokratnih kvalifikacijah, v katerih je nastopilo 57 tekmovalk iz 18 držav, z 91 metri zasedla enajsto mesto.

Preberite še:

Komentarji: