V Švici po avstrijskih notah, v Avstriji pa po švicarskih

Porazna nedelja za slovenska reprezentanta: Štefan Hadalin v Wengnu odstopil, Ilka Štuhec pa v Zauchenseeju 43.
Fotografija: Lara Gut-Behrami se je veselila že 40. zmage v karieri. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Odpri galerijo
Lara Gut-Behrami se je veselila že 40. zmage v karieri. FOTO: Barbara Gindl/AFP

 Avstrijec Manuel Feller je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev, s katerim se je končal štiridnevni spektakel tekmovanj za pokal Lauberhorn v Wengnu v Švici. Feller, ki je prišel do pete slalomske zmage v svetovnem pokalu, je bil po prvi progi tretji. Edini slovenski predstavnik Štefan Hadalin je odstopil na prvi progi. Lie McGrath je na drugem mestu zaostal zgolj desetinko, Henrik Kristoffersen je osvojil tretje mesto z zaostankom 21 stotink sekunde.

Wengen ni prinesel zadovoljstva v slovenski tabor, saj se je prižgala nova slovenska slalomska ničla. Za Hadalinom je najslabša sezona v karieri. Osemindvajsetletni Vrhničan je v tej sezoni nastopil na osmih tekmah, štirih veleslalomih in štirih slalomih, in na prav nobeni se ni prebil v finalni nastop.

Porazno pa se je iz slovenskega zornega kota končala tudi superveleslalomska ženska predstava v Zauchenseeju na Solnograškem. Naša edina tekmovalka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec je bila namreč 43., torej krepko slabše kot dan prej, ko je bila v smuku, sicer udarni disciplini, 12. Nedeljske zmage se je veselila Švicarka Lara Gut-Behrami, ob njej sta bili na stopničkah avstrijski reprezentantki Cornelia Hütter in Mirjam Puchner. Za švicarsko smučarsko zvezdnico je bila to jubilejna 40. zmaga, med aktivnimi tekmovalkami jih ima več le Mikaela Shiffrin – 93.

Preberite še:

Komentarji: