Včeraj odlično, danes slabo

Italijanka Lisa Vittozzi je zmagovalka posamične ženske biatlonske preizkušnje za svetovni pokal v Östersundu. Do točk je s 34. mestom prišla le Lena Repinc.
Fotografija: Lena Repinc je bila svetla izjema med Slovenkami v biatlonski preizkušnji svetovnega pokala na Švedskem. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Lena Repinc je bila svetla izjema med Slovenkami v biatlonski preizkušnji svetovnega pokala na Švedskem. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Italijanka Lisa Vittozzi je zmagovalka uvodne posamične ženske biatlonske preizkušnje za svetovni pokal v Östersundu. Kljub zgrešenemu strelu je na 15-kilometrski tekmi za desetinko sekunde ugnala Nemko Franzisko Preuss in za 10 njeno rojakinjo Vanesso Voigt, ki sta bili na strelišču brezhibni. Do točk je s 34. mestom prišla le Lena Repinc.

Najbolj zadovoljna je ob zmagi nedvomno Italijanka, pa tudi Nemki Preuss zanesljivo ni žal, da se je vrnila med biatlonke. Lani je predčasno končala sezono in izpustila tudi domače SP v Oberhofu ter se nato igrala z mislijo o koncu kariere. Danes je bila na pragu zmage.

Mlada bohinjska biatlonka Repinc je bila odlična v smučini, žal pa je na tretjem strelskem postanku zgrešila dve tarči, sicer bi se borila celo za najboljšo deseterico.

Polona Klemenčič je zgrešila štiri tarče, na vsakem postanku po eno, in bila 45. Anamarija Lampič je tekmo s šestimi strelskimi napakami končala na 55. mestu, Živa Klemenčič pa je zgrešila tri strele in osvojila 68. mesto.

Ob 14.30 bo na sporedu še moška tekma na 20 km z Jakovom Fakom, Miho Dovžanom, Antonom Vidmarjem in Lovrom Plankom.

Preberite še:

Komentarji: