Hectorjeva ubranila prednost, slaba slovenska bera

Sara Hector je zmagovalka drugega veleslaloma v Courchevelu, premagala je Mikaelo Shiffrin in Marto Bassino. Od štirih Slovenk le Slokarjeva do nekaj točk.
Fotografija: Sara Hector je najbolje opravila s progo v Courchevelu. FOTO: Jeff Pachoud/ AFP
Odpri galerijo
Sara Hector je najbolje opravila s progo v Courchevelu. FOTO: Jeff Pachoud/ AFP

Druga veleslalomska tekma za svetovni pokal v Courchevelu se je končala brez slovenskega presežka, edina je do točk prismučala Andreja Slokar, ki je bila 24. Zmagala je Švedinja Sara Hector, včeraj druga, ki je prvič v karieri vodila po prvi vožnji. To je njena druga veleslalomska zmaga v karieri in prva po sedmih letih (Kühtai).

Meta Hrovat je tudi danes ostala brez uvrstitve. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Meta Hrovat je tudi danes ostala brez uvrstitve. FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Mikaela Shiffrin, zmagovalka včerajšnje tekme, je bila druga s 35 stotinkami sekunde zaostanka. Tretje mesto je pripadlo Italijanki Marti Bassino, najboljši veleslalomistki prejšnje sezone. Domačinka Tessa Worley je na drugi progi izgubila dve mesti in bila četrta.

Naši najboljši veleslalomistki Meti Hrovat francosko prizorišče ne bo ostalo v dobrem spominu, tako kot včeraj je odstopila. Tokrat na drugi progi, potem ko je imela na prvi deseti čas. V drugo je storila napako tudi Ana Bucik, 24. na prvi progi. Do točk je tako prismučala le Slokarjeva, v prvo 20., ki je na koncu zasedla 24. mesto. Neja Dvornik je bila prepočasna za finale.

Mikaela Shiffrin ni ponovila brezhibnih včerajšnjih voženj. FOTO: Jeff Pachoud/ AFP
Mikaela Shiffrin ni ponovila brezhibnih včerajšnjih voženj. FOTO: Jeff Pachoud/ AFP

Hrovatova je sezono odprla s šestim mestom 23. oktobra na veleslalomskem uvodu nad Söldnom. Skoraj dvomesečni veleslalomski premor ji ni koristil. V Courchevelu je namreč vpisala dve ničli.

Alpske smučarke se bodo pred novim letom ustavile še v Lienzu, kjer bosta 28. in 29. decembra na sporedu veleslalom in slalom.

Preberite še:

Komentarji: